POD BELVEDERJEM KOPALCI PADAJO KOT DOMINE: Kje je težava in kaj pravijo na občini?

Izola

Da bi kopalci, ki obiskujejo plažo pod izolskim Belvederjem, prišli do pomola, divje plaže, bara morajo prečkati nevarno in spolzko površino. Kot pravi bralec, ki želi ostati anonimen, dnevno opaža, kako padajo, v minulem mesecu naj bi tam celo spodrsnilo otroku, ki si je pri tem poškodoval glavo. Na izolski občini pravijo, da o padcih in drsenju niso obveščeni, da pa po potrebi površine čistijo z visokotlačnim čistilcem.

"Tako letos kot tudi prejšnja leta sem vsakodnevno opažal, kako turisti, ki prečkajo izjemno nevarno in spolzko površino, da bi prispeli do želene točke (pomol, divjo plažo, bar itd.), kot domine spolzijo in padajo na vselej premočeni površini," opisuje bralec, ki meni, da je težava v tem, da se ob visokih temperaturah in izpostavljenosti sončnim žarkom na lužah proizvajajo alge, kar posledično privede do izjemno slabe oprijemljivosti in nadzora pod nogami.

Na izolski občini so nam pojasnili, da je tam izvir "že od vedno", so ga pa pred leti dozidali in zvišali. Voda tako odteka iz hriba in gre v morje, ko pa se gladina morja dvigne, občasno voda pljuskne ven. Zaradi tega se nabere mah oziroma nastajajo alge.

Gre sicer za zavarovano območje, kjer čiščenje s kemikalijami ni dovoljeno. "Komunala Izola tam redno opravlja oglede stanja in po potrebi površine čisti z visokotlačnim čistilcem," so razložili na občini in dodali, da so tudi danes opravili terenski ogled in ploščad znova preventivno počistili. So pa povedali še, da zaenkrat niso zaznali težav ali bili obveščeni o padcih in drsenju.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Silvana63 |  11 .09. 2019 ob  11: 38
Nič novega, Tam je drsi že dosti let, vsaj od leta 1970!
Darko |  10 .09. 2019 ob  18: 58
mah se očisti pa je!
Kukuruz |  10 .09. 2019 ob  17: 17
Ma tam drsi od pamtiveka...z konpresorjem vsak mesec spucat in bo cene pa glajzing
bubobubo |  10 .09. 2019 ob  14: 01
logično, da drsi, ker je tam vedno prisotna voda in nastaja plast spolzkega maha....potrebno je zajezit in speljat vodo drugam in bo problem rešen