PO VEČ KOT DVEH MESECIH SVOBODA ZA NECEPLJENE: To so spremembe, ki jih bodo uvedli v Avstriji

Svet

Po več kot dveh mesecih se bo v ponedeljek v Avstriji končalo zaprtje javnega življenja za necepljene proti covidu-19, je danes napovedal kancler Karl Nehammer. Ob visokem številu okužb - v zadnjem dnevu so jih prvič potrdili prek 30.000 - sicer na številnih področjih še naprej ohranjajo pogoj cepljenja ali prebolelosti.

Kot je dejal Nehammer, je bilo zaprtje za necepljene ukrep, ki je mnogim otežil življenje, a je bil iz zdravstveno-političnih razlogov nujen. Zdravstveni minister Wolfgang Mückstein je k temu dodal, da je ukrep prek božiča in novega leta deloval, sedaj pa so skupaj s svetovalno skupino prišli do sklepa, da neposredne grožnje preobremenitve intenzivnih enot trenutno ni.

Še naprej na številnih področjih ostaja v veljavi pogoj PC

Necepljeni sicer ostajajo v javnem življenju precej omejeni, saj na skoraj vseh področjih javnega življenja še naprej ostaja v veljavi pogoj PC (prebolel, cepljen), vključno s trgovinami z nenujnimi potrebščinami. Bodo pa lahko necepljeni od ponedeljka svoje domove zapuščali tudi brez nujnega razloga. Tudi gostinski obrati se bodo morali še naprej zapirati ob 22. uri.

Novi koronavirus se sicer v Avstriji še naprej hitro širi. V zadnjih 24 urah so potrdili nekaj več kot 34.000 okužb, prvič doslej več kot 30.000. Sedemdnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev znaša več kot 2000. V naslednjih dveh tednih naj bi število okužb na dnevni ravni doseglo 40.000, je danes dejal Nehammer.

Nehammer kljub temu pričakuje, da bodo lahko kmalu zrahljali dodatne omejitve, če da je njihov cilj ohraniti le najmanjše možno število ukrepov, in to najkrajše možno obdobje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  26 .01. 2022 ob  16: 44
Kot po navadi, ne presenecas.
Martin Kacur |  26 .01. 2022 ob  15: 24
-3
ej nabasani, želim ti, da bi ti ostal v enem konvoju tako zaparkiran, da nebi mogel iz avta. Pa to še ni vse. Želel bi ti, da bi te v tistem trenutku prijela močna diska in napad kihanja.
manemebasat |  26 .01. 2022 ob  15: 02
In ti be bec, ki si mi dal minus, a si preveril ce je to res ali samo apriorij dajes minuse? MO NA!
manemebasat |  26 .01. 2022 ob  14: 55
V Kanadi se je 70.000 SEDEMDESET TISOC!! tovornjakov zdruzilo v konvoj FREEDOM CONVOY in vozijo v glavno mesto Ottawa, ki ga bodo totalno zablokirali in ohromili dobavo dokler vlada ne ukine nesmiselne fasisticne ukrepe covid. BOSTE TU KAJ NAPISALI O TEM? Pridruzuje se jim tudi konvoj iz ZDA.