PO MIŠIČEVEM RAZKRITJU O IZLIVIH FEKALIJ V MORJE: To pravijo na Okolju Piran (VIDEO)

Piran

Po četrtkovi seji Občinskega sveta Občine Piran je v javnosti odmevala predvsem izjava direktorja komunalnega podjetja Okolje Piran Gašparja Gašparja Mišiča, ki je razkril, da se v morje v Portorožu izlivajo fekalije, a da o tem ne želi govoriti "na glas". Da se občasno v morje res izlivajo fekalije, so nam potrdili tudi na Okolju Piran in nam razkrili, kje se nahajajo.

"Ne bi rad na glas govoril, da fekalije spuščamo v morje v času turistične sezone," je na četrtkovi seji v Piranu dejal Gašpar Gašpar Mišič in razkril, da imajo "tri prilive, ki so nedopustno, na črno zgrajeni". To so po našem poizvedovanju potrdili tudi na Okolju Piran. "Ob velikih nalivih občasno prihaja do mešanja fekalnih in padavinskih voda, saj imajo črpališča omejene zmogljivosti in v primerih preobremenitev ne uspejo vsega prečrpati, višek pa se prelije v morje," so nam pojasnili. Kot so dodali, gre za varnostne prelivne lopute, ki v primerih močnih deževij dopuščajo prelivanje mešanih voda v morje.

Kje se to dogaja?

Kopanje bi tako moralo biti odsvetovano na treh kritičnih točkah, ki so po besedah komunalnega podjetja pri črpališču poleg skladišč soli, pri Vili Park ter črpališču Bernardin.

Kdaj načrtujejo ureditev problematike?

Na Okolju so nam razložili, da so zaradi občasnega pojavljanja onesnaženj v lanskem letu načrtovali izgradnjo treh podmorskih izpustov dolžine 250 metrov, a so se izvedbene aktivnosti nekoliko zavlekle zaradi pandemije in zakonskih omejitev izpustov neočiščenih voda v morje.

V komunalnem podjetju so prepričani, da je v piranski občini potrebno k reševanju problematike meteorne in fekalne kanalizacije pristopiti celovito. Tako bodo v letošnjem letu pripravili potrebno strokovno podlago ter si prizadevali zagotoviti varno obratovanje infrastrukturnih naprav, črpališč in centralne čistilne naprave. "Z namenom zaščite okolja, kopalnih voda in javnega zdravja bomo nadaljevali tudi s poostrenimi terenskimi pregledi proti nepravilnim "črnim" priklopom na meteorne vode," so zapisali. Kot so še razkrili, so letos nekaj črnih priključkov odkrili ter jih nekaj tudi sanirali.

To je o izlivih fekalij v morje svetnikom na seji povedal Gašpar Mišič:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
I know |  27 .09. 2020 ob  09: 04
V Izolo je baje že probal, pa jih je dobil po "pič.."
Velikega strokovnjaka za vse, so po Delavski hranilnici prokužili.
Njegov moto je: SVV, SNVNV oziroma "Se va, va, se non, va non va". V Piranu zgleda, da mu še vedno gre preveč dobro.
solinar |  26 .09. 2020 ob  14: 57
16
Ne posodimo, damo vam ga za zmeraj in to zastonj, samo če obljubite, da nam ga ne vrnete nazaj nikoli več.
Koprčani so nas že nategnili.
Ivan |  26 .09. 2020 ob  13: 52
13
"Ne bi rad na glas govoril, da fekalije spuščamo v morje v času turistične sezone," je potihem zašepetal Gašpar. A žal preveč potiho, da so ga vsi slišali. Glej, glej.

Pa kako vešče je lgala in se sprenevedal v mikrofon in v kamero glede plaže in očitanih mu dejanj. A, ja, pa ne pozabimo na tisti txt naučeni kazalnik, kako nas vse podučuje kaj pomeni. Niti dobro prebati in zapomniti si izgleda ne zna.

No, ampak, kako napreduje izpolnjevanje pogodbe glede prodaje njegove ex nepremičnine, upravne zgradbe Droga?

Bil je v Piranu, bil je Kopru, spet je v Piranu - prosim, posodite nam ga še v Izolo za en mandat, nekaj malega je še za uničiti in pobrati do konca.