PLANI NOVEGA DIREKTORJA KRAŠKE KOBILARNE: Turizem Lipica bo postala odvisna družba, konji gredo na dražbo

Slovenija

Vodenje Holdinga Kobilarna Lipica bo s ponedeljkom prevzel Matej Oset. Kot je povedal na včerajšnji novinarski konferenci v Lipici, bodo njegove prioritetne naloge ustanovitev odvisne družbe Turizem Lipica, ki bo upravljala tržni del v holdingu, ter napovedana prenova hotela Maestoso z bazenskim in welness kompleksom.

Matej Oset

Obnova hotela, ki bi po prvotnih načrtih morala steči ob koncu lanskega leta, je nekoliko zastala, saj je na razpis za izbiro izvajalca gradbenih del prispelo premalo ponudb. Nadzorni svet je menil, da je premalo kvalitetnih ponudb in bo zato razpis ponovil. Če bo šlo po pričakovanjih in željah, naj bi prenovo vendarle začeli pozno jeseni ali pozimi in jo zaključili prihodnje leto ob praznovanju 440. obletnice Kobilarne Lipica.

Po hotelu Maestoso, za katero je država bo sicer za obnovo na vrsti tudi bližnji hotel Klub, ki je že lep čas zaprt, v Lipici pa so si ga sodeč po pojasnilih zamislili kot butični hotel s petimi zvezdicami.

Predvsem za prenovo turističnih zmogljivosti je država holdingu, ki je zaživel lani jeseni, namenila deset milijonov evrov osnovnega kapitala.

Za mesto direktorja holdinga je bilo prijavljenih skupaj deset kandidatov, med njimi tudi sedanja v. d. direktorice Lorela Dobrinja, ki se je uvrstila v ožji izbor, je včeraj povedal predsednik nadzornega sveta Marko Drofenik.

Dobrinja od konca lanskega leta vodi tudi odvisno družbo Kobilarna Lipica in ima na tem položaju pred seboj še skoraj celoten mandat, kobilarno pa je vodila že tudi pred organizacijskim preoblikovanjem v holding.

Kot je povedala, bo glede na to, da je decembra lani začela nov mandat na tem vodstvenem mestu, o možnosti sodelovanja v prihodnje še razmislila. Povedala je še, da je tudi načrtovana prodaja konjev prenesena s pomladi na letošnjo jesen, prodajali pa jih bodo predvidoma na dražbi.

Novoimenovani direktor Oset je 51-letni diplomirani inženir živilske tehnologije. Donedavna je bil direktor oskrbovalne verige v Pivovarni Laško Union. Kot je dejal, je nadzorni svet verjetno prepričal s svojimi izkušnjami pri vodenju v gospodarstvu. "Gre predvsem za to, da imaš neke zdrave ambicije na poslovnem področju, in pa to, da potem tudi narediš kar si obljubil."

"Ocenjevali smo njegovo predstavitev in predvsem njegovo vizijo razvoja Kobilarne Lipica v naslednjih petih letih. Oset nas je poleg že omenjenega prepričal tudi s svojim programom za naprej," pa je pojasnil Drofenik.

Državna sekretarka Eva Štravs Podlogar je medtem na novinarski konferenci izpostavila, da lani sprejeti zakon o Kobilarni Lipica zagotavlja enovito upravljanje s Kobilarno Lipica. Spomnila je tudi, da je država že tudi v obdobju med 2014 in 2018 v Kobilarno Lipica vložila osem milijonov evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija