PIRANSKA MESNA POLEMIKA: Zadković vabi, naj sami poiščejo mesarja, odgovorili so mu s podpisi

Piran

Krajani Pirana so zbrali več kot 300 podpisov, s katerim zahtevajo razveljavitev razpisa, na katerem je občina izbrala ponudnika kulinaričnih in mesnih izdelkov, in da se prostore nekdanje mesarije uredi za prodajo postreženega mesa. Na občini pravijo, da ponudba sveže postreženega mesa tam ni mogoča, za razveljavitev razpisa pa da ni razloga.

Piran je v zadnjih letih izgubil veliko storitvenih dejavnosti in možnost dostojne oskrbe, je pojasnila predsednica Krajevne skupnosti Piran Zora Mužinić. Zaradi problematike že dolgo izpraznjenih prostorov nekdanje mesnice na Zelenjavnem trgu so v petek pripravili tudi zbor krajanov, na katerem so zahtevali mesnico. Občina je po besedah Mužinićeve na razpisu ponudila v najem prostore, vendar brez možnosti opravljanja dejavnosti, ki jo Pirančani potrebujejo.

Mužinićeva, ki je bila sicer članica komisije za izbiro ponudnika, je opozorila na po njenem napačno dikcijo v samem razpisu, ki je predvideval prodajo mesnih izdelkov.

Izbrani ponudnik naj bi ponujal gurmanske izdelke in istrske specialitete ter degustacije. To po njenem pomeni, da bo dejansko šlo za vinoteko, in ne za mesarijo. Neizbrani ponudnik pa bi omogočal prodajo sveže postreženega mesa, je dodala Mužinićeva. Ob tem je opozorila na pomanjkanje komunikacije s strani vodstva občine. Prav tako so bili krajani po njenih besedah presenečeni, ko so šele prejšnji teden na zboru krajanov od župana Đenia Zadkovića izvedeli, da prostori nekdanje mesarije niso primerni za obratovanje mesnice.

Na piranski občini pa so za STA spomnili, da s štirimi predhodnimi razpisi za mesarja niso uspeli dobiti nobenega ponudnika: "Vsi mesarji, ki smo jih dodatno vabili k prijavi na razpis in jim predhodno razkazali mesnico, so bili žal mnenja, da se na razpis ni smiselno prijaviti zaradi neprimernosti prostora in vprašljive ekonomike poslovanja."

Kot so poudarili, ne drži, da bi neizbrani ponudnik v prostorih nekdanje mesarije lahko ponujal sveže postreženo. "Prostori ne ustrezajo trenutnim standardom. V prostoru je mogoča prodaja le svežega pakiranega mesa," so dodali.

Glede pogodbe z izbranim ponudnikom pa so na občini poudarili, da je ta veljavna in da ni razloga, da bi bila razveljavljena. Ob tem so navedli, da je župan Zadković na zboru krajanov pojasnil, da občini ne uspe najti mesarja, ki bi v Piranu prodajal sveže postreženo meso, hkrati pa je povabil predstavnike krajevne skupnosti, naj sami poiščejo takšnega mesarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
va cagar |  20 .05. 2022 ob  20: 06
@Iniciativa za pravičen Piran
Najprej to ni tema tega članka, nehaj že nabijat s tem petarosom in njegovo črno gradnjo, če te toliko moti imaš na TT sodišče pa vloži tožbo proti njemu, hebala te črna gradnja!

Iniciativa za pravičen Piran |  18 .05. 2022 ob  19: 26
39
V imenu Iniciative pravičnejši Piran/Pirano javno pozivamo predstavnike Občine Piran, Krajevne skupnosti Piran in gradbene inšpekcije, da se opredelijo do črne gradnje občinskega svetnika Občine Piran Davorina Petarosa, ki je brez gradbenega dovoljenja v obdobju med leti 2006 in 2008 izvedel dvig svoje stanovanjske hiše za eno nadstropje. Da je bila hiša, ki stoji na naslovu Ulica IX. Korpusa 21 dvignjena za eno nadstropje dokazujejo orto-foto posnetki Pirana iz let 2006 in 2008 - vse je dostopno na javnih portalih. Iz posnetkov je vidno da so bila enkrat v danem obdobju na strehi izvedena gradbena dela – streha je bila dvignjena do stojne višine, dobila je strešna okna in ugreznjeno teraso. Z ulice se prav tako vidi, da je bil objekt dvignjen. Za omenjeni poseg po informacijah Iniciative pravičnejši Piran/Pirano ni izdala Upravna enota Piran nobenega gradbenega dovoljenja, temu primerno ni bil plačan niti komunalni prispevek za izvedeni gradbeni poseg. Hiša svetnika Petarosa stoji v bližini cerkve Svetega Jurija v Piranu in kvari veduto mesta Piran.