NOVI NAJEMNIK NEKDANJE PIRANSKE MESNICE: "Edini smo izpolnjevali pogoje in ga. Mužinić je bila članica komisije"

Piran

Da si Pirančani želijo v mestu mesnico s postrežnim svežim mesom, smo že poročali. To so predstavniki Krajevne skupnosti (KS) Piran zapisali v dopisu županu Đeniu Zadkoviću, saj so razočarani nad rezultatom nedavnega javnega razpisa za oddajo v najem prostora nekdanje mesnice. Izbran je bil ponudnik, ki bo poleg delikates ponujal tudi pakirano surovo meso. "Izbrani smo bili kot najugodnejši ponudnik, oziroma, bili smo edini ponudnik, ki je izpolnjeval vse pogoje. Ga. Zora Mužinić, predsednica KS Piran, je bila članica komisije," pravi Christian Poletti, ki bo v prostorih nekdanje piranske mesnice odprl trgovino La Bota.

"Na razpis sta se prijavila dva ponudnika za najem poslovnega prostora. Eden ni izpolnjeval pogojev, zato po naših informacijah njegova vloga ni bila obravnavana. Iz javnega razpisa je razvidno, da se prostor daje v najem za namen ponujanja kulinaričnih izdelkov Slovenske Istre in mesnih izdelkov, in ne samo mesnice," pojasnjuje Poletti.

Zadnji mesar se je iz občinskih prostorov na Zelenjavnem trgu oziroma na piranski tržnici umaknil že pred skoraj desetletjem. Prizadevanja piranske občine, da bi dobili novega najemnika mesarja za dobrih 100 kvadratov velik prostor, pa do sedaj niso obrodila sadov. Za to naj bi obstajala vsaj dva razloga.

Prostori ne izpolnjujejo več obveznih HACCP pogojev za zagotavljanje varne hrane za obrat mesnice. In drugo, za samo mesto Piran precej kruto dejstvo, zadeva ni rentabilna. Nedavno je iz enakega razloga svojo poslovalnico zaprla banka Intesa Sanpaolo. Po zadnjih neuradnih informacijah naj bi na nitki visela tudi usoda pošte.

Poletti: kar piše Mužinićeva po Facebooku, je laž

"Bili smo edini ponudnik, ki je izpolnjeval vse pogoje. Predsednica KS Piran, ga. Mužinić, je bila članica komisije, ki je obravnavala vloge. Gospa že dlje časa po Facebooku razpošilja in opozarja, da je bil izbran ponudnik, ki bo imel vinoteko, kar je laž. In da ponudnik, ki je imel v programu sodelovanje z mesarjem iz Lucije in bi dobavljal sveže meso, ni bil izbran," pravi novi najemnik občinskega poslovnega prostora.

Vpogled v program, s katerim se je Poletti prijavil na razpis, razkriva, da se bo butična trgovina imenovala La Bota, kar v istrskem narečju pomeni sod. V ponudbi bodo vina istrskih vinarjev in olja istrskih oljkarjev, piranska sol, pa vse od domače 'šalše', marmelad in suhega sadja, do liofiliziranih istrskih superživil, žganja in seveda tartufov.

KS Piran: zbor krajanov danes ob 19.00

V ponudbi bodo suhomesnati izdelki in surovo vakumirano meso, ki ga bodo dobavljali pri lokalnem mesarju iz Lucije. "Naša ponudba ni izvzela svežega pakiranega mesa in ne bomo vinoteka. Imeti mesarja v tistem prostoru vemo vsi, da je zaradi HACCP nemogoče in ni rentabilno. Naša ponudba je praktično enaka kot ponudba drugega prijavitelja na javni razpis, morda celo z istim mesarjem, saj se prav z njim dogovarjamo za sodelovanje," še pravi Poletti in zaključuje:

"Kot predsednica KS in članica komisije, ki pregleduje prijave, je ga. Mužinić z izjavami postavila pod vprašaj svojo pozicijo in funkcijo. Navaja, da smo bil preferirani, vendar vse kaže na to, da ona preferira drugega ponudnika in sili v ponovitev razpisa."

Poletti je pogodbo o najemu s piransko občino že podpisal, La Bota pa še nekaj mesecev ne bo odprla svojih vrat, saj je potrebno opraviti kar nekaj vzdrževalnih del.

Ker so prepričani, da tržnica s sadjem, zelenjavo, ribarnico in pekarno potrebuje tudi mesnico oziroma dnevno ponudbo svežega mesa, so v KS Piran za danes, 13. maja, ob 19.00 sklicali na Zelenjavnem trgu zbor krajanov"Prešteli bomo podpise naše peticije in jih v ponedeljek, 16. maja, izročili županu," so napovedali v krajevni skupnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kush |  13 .05. 2022 ob  15: 09
Spet nekaj laži kot je ze v praksi. Zadnji mesar tam je bi Damjani! Pa? So ga politično zjebali in je bil primoran pod nujno zapret vse. Laznjivci ste vsi po vrsti! Zjebi nekar kar deluje dobro in postavi tja neko mono ki še sam ne bo vedu zakaj je tam sploh! Bravo bravo. Ma ke mone