Osrednja prireditev ob prazniku občine Piran (Fotogalerija)

Piran

Na nedeljski večer je v Avditoriju potekala osrednja prireditev ob občinskem prazniku piranske občine. Napovedanega obiska Borisa Popoviča in njegovih podpornikov ni bilo, političnim kampanjam so šov prevzeli otroci, morebitne kandidature koprskega kolega se je med vrsticami dotaknil le župan Peter Bossman.

"Piran ni naprodaj", je v kratkem govoru med drugim povedal piranski župan Peter Bossman. V govoru je povzel dosežke svojega mandata in bodoče projekte. "Raznih megalomanskih projektov, ki bi bremenili prihodnje generacije, se v teh časih razumljivo nismo lotevali, saj menim, da jih je bilo skupaj s pripadajočimi dolgovi že preveč." je župan zaupal polni dvorani.

Na prireditvi, ki je do zadnjega kotička napolnila portoroški Avditorij, so bili namesto politikov tokrat v glavni vlogi otroci. Po uvodnem nastopu Anike Horvat so oder zavzeli osnovnošolci. Talenta v občini zlepa ne bo zmanjkalo. Predstavili so se učenci vseh piranskih osnovnih šol, Mladinski pihalni orkester Piran, Plesna skupina Metulj, Folklorno društvo Val, Plesno akrobatska in gledališka skupna Flip in pevski zbor Pharos.

Zlati grb Občine Piran, najvišje občinsko priznanje, je letos prejela dolgoletna direktorica Avditorija in vsestranska kulturna delavka Fanči Kuhar. Prisotni so jo nagradili z dolgim stoječim aplavzom. 

Bravo |  14 .10. 2013 ob  20: 46
Za nagrado,samo res ne vem kako je lahko ritoliznik sedel zraven Mišića?
orhideja |  14 .10. 2013 ob  18: 29
V roke zaslužni osebi!
super dogodek |  14 .10. 2013 ob  16: 20
čestitam