Avditorij Portorož tudi v novembru poln zanimivih vsebin

V novembru bodo v portoroškem Avditoriju z najrazličnejšimi kulturnimi vsebinami ponovno zadostili vsem kulturnim okusom in vsem generacijam. 

Z mislijo na najmlajše

Gledališče Tartini Piran bo 9. novembra 2013 gostilo Lutkovno gledališče Kam, ki bo izvedlo lutkovno predstavo Nodi praznuje rojstni dan. V napovedniku za november pa najdemo tudi gledališko pravljico Volk in sedem kozličkov (KUD Štumf, ŠODR Teater), ki bo za imetnike Abonmajčka in ostale na sporedu v soboto, 16. novembra, v glavni dvorani Avditorija Portorož. Po ogledu gledališke pravljice bo v avli Avditorija sledilo otroško rajanje.

Uživali boste v duhoviti gledališki monokomediji Gotovo je, saj jo bo 9. novembra v Gledališču Tartini Piran igrala mojstrica smeha Alenka Tetičkovič. V ponedeljek, 11. novembra, se bo pod okriljem Foto kluba Porotož, Občine Piran, ZDK Karol Pahor Piran in Avditorijem Portorož v Beli dvorani odprla fotografska razstava Meduzin splav. Fotografska razstava bo predstavila skupinske in posamezne portrete, ki bodo na ogled do 6. decembra 2013.

Kavarniški večer prepojen z najrazličnejšimi zvrstmi glasbe

Zagotovo vas bo navdušil Kavarniški večer z zasedbo Artbeaters. Artbeaters so kompetentni glasbeniki, ki presegajo žanrske okvire. V njihovih skladbah je čutiti vplive tradicionalnega jazza, modernejše plesne glasbe, funka, reggaeja, drum'n'bassa, afrobeata, jazz rocka. Igrali bodo v Kavarni Avditorija Portorož v soboto, 16. novembra. Naslednji glasbeni dogodek bo dobrodelne narave in se bo odvijal v četrtek, 21. septembra. Gre za Dobrodelni koncert za Nicka, ki ga prirejajo dijaki GEPŠ Piran.

Gledališče Tartini Piran bo v soboto, 23. novembra, gostilo tudi 31. Mednarodno arhitekturno konferenco Etika Arhitekture. Prireditelji konference so Obalne galerije Piran, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Še več smeha

Za ljubitelje gledaliških komedij bosta poleg že omenjene monokomedije Gotovo je v ponudbi Avditorija Portorož še dve, in sicer Slovenska muska od a do ž ter Pazi, m@il! Prva bo na sporedu v soboto, 23. novembra, druga pa v petek, 29. novembra. Napovedujejo pa tudi že Novoletni gala koncert, ki bo 28. decembra. Ob orkestrski spremljavi simfonikov bodo nastopili solisti: Janez Lotrič – tenor, Manca Izmajlova – mezzosopran ter violinist Benjamin Izmajlov.

Avditorij Portorož vas prisrčno vabi k ogledu in poslušanju!