OPOZORILO ZA KOPER: Nevarnost toče in hudourniških vodotokov!

Koper

Po podatkih avtomatske meteorološke mreže je med 14.30 in 15.00 na postaji Kubed padlo 32,35 mm dežja, kar kaže na močnejši naliv, možna je tudi toča. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki. Nevihtna aktivnost se bo ponekod nadaljevala v noč, še bodo možni močnejši nalivi, je sporočil dežurni operativec ReCo Koper. 

Fotografija je simbolična.

Sicer pa bo ponoči spremenljivo oblačno, sprva se bodo še pojavljale plohe in nevihte, možni bodo močnejši nalivi. Na Primorskem bo pihala šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem okoli 19 stopinj Celzija. 

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan pa se bo oblačnost trgala. Zlasti popoldne bo nekaj ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Goriškem do 31 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo in četrtek kaže na več sončnega vremena. Popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.

Vremenska slika: Nad severnim in zahodnim Sredozemljem ter Alpami je višinsko jedro hladnega zraka. Z vetrovi vzhodnih smeri k nam doteka vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Nekaj več jasnine bo ob Jadranu, kjer bo pihala šibka burja. Jutri bo ob šibki burji na Jadranu delno jasno. Drugod se bo oblačnost čez dan trgala. Popoldne bo nekaj ploh in neviht.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija