MIGRANTA NA KUBEDU OKRADLA DOMAČINA: Uspelo se jima je izmuzniti vse do Trsta

Kronika

V obdobju od petka, 23. 8. 2019, od 6.00 ure, do danes, do 6.00 ure, so policisti na območju PU Koper obravnavali 89 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 49, PP Kozina 27, PP Koper devet, PPIU Koper tri in PP Piran eno osebo.

Od tega števila je 30 oseb zaprosilo za mednarodno zaščito, 30 oseb je že bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, dva tujca sta bila privedena preiskovalnemu sodniku zaradi utemeljenega razloga za sum storitve dveh kaznivih dejanj tatvine, ki je zanju odredil pripor. Preostali bodo vrnjeni po zaključenih postopkih.

Prav tako policisti PP Ilirske Bistrice zaradi kaznivih dejanj obravnavajo dva državljana Albanije.

Med prijetimi je bilo 53 Afganistancev, 15 Iračanov, pet državkjanov Egipta, štirje Albanci, trije Maročani, dva Alžirca, dva državljana Eritreje, dva Pakistanca, državljan BIH, državljan Iraka in državljan Kosova.

V petek popoldan so policisti na Finidi ustavili vozilo Mercedes, albanskih reg. tablic, v katerem je sedem oseb. Voznik in sopotnik sta državljana Albanije in izpolnjujeta pogoje za vstop v Schengen. V vozilu je bilo še pet državljanov Egipta, ki so nelegalno prišli v Slovenijo. Državljani Egipta so zaprosili za mednarodno zaščito, za oba državljana Albanije pa je bila podana kazenska ovadba in po zaslišanju odrejen pripor.

V soboto ob 15.06 je poklical policiste domačin iz Kubeda in povedal, da so mu pravkar izpred hiše ukradli osebni avto Peugeot 206. Na kraj so bile nemudoma poslane policijske patrulje, ki so vozilu sledile proti Škofijam, nato pa skladno z dogovorom o čezmejnem sodelovanju po avtocesti proti Trstu. Vmes smo obvestili tudi italijanske varnostne organe. Vozilo je bilo ustavljeno v Trstu. Policisti so ugotovili, da je vozilo ukradeno, v vozilu je bil tudi ukraden nahrbtnik (drugemu moškemu s Kubeda), v vozilu pa sta bila ilegalna migranta, oba državljana Alžirije (stara 28 in 25 let). Oba tujca sta bila pridržana v Italiji, zatem pripeljana v Slovenijo in s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija