NEKATERI PIRANČANI OGORČENI: "Mužinićeva in Petaros sta podprla večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov" (FOTO)

Piran

Po sobotnem shodu civilne iniciative pri zapornici na Dantejevi ulici v Piranu, s katerim so želeli nekateri Pirančani izraziti nezadovoljstvo s parkirno ureditvijo v mestu, smo danes na uredništvo prejeli javna vprašanja, ki jih je podpisana 'skupina krajank in krajanov' naslovila na predsednico KS Piran Zoro Mužinić in občinskega svetnika Davorina Petarosa. Ogorčeni so nad njuno udeležbo in podporo protestu, ki ga je organiziral Armando Đurđević.

Kot izhaja iz dopisa, ki smo ga prejeli na uredništvo, je lastnik avtomobila na slikah znamke VW passat Armando Đurđević.

Ogorčeni 'krajani in krajanke' so v dopisu zapisali, da kot je razbrati iz izjav organizatorja Armanda Đurđevića v medijih, je bil glavni povod za organizacijo protesta število kazni 'zaradi nepravilnega parkiranja, ki jih je v zadnjem obdobju prejel organizator protesta, ki je obenem izvajalec taksi prevozov na območju občine Piran'.

Davorin Petaros in Zora Mužinić

Kot so nadalje zapisali, se je protesta udeležilo okoli 15 ljudi, prisostvovala pa sta tudi predsednica piranske krajevne skupnosti Zora Mužinić in občinski svetnik Davorin Petaros. Poglavitna zahteva protestnikov je bila, da se Pirančanov ne kaznuje zaradi nepravilnega parkiranja.

"Kot dolgoletni krajani Pirana dobro poznamo problematiko in tudi sami bi želeli več parkirnih mest v neposredni bližini naših domov, vendar do takrat, tako kot večina, spoštujemo prometno signalizacijo in parkiramo, kjer je to dovoljeno. Če dobimo prosto mesto, parkiramo v starem mestnem jedru, v nasprotnem primeru na parkirišču Fornače," so zapisali krajani, ki so nad udeležbo Mužinićeve in Petarosa ogorčeni.

Kot so zapisali, Đurđevića dobro poznajo kot večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov. Ker sta Muženićeva in Petaros kot predstavnika mestne oblasti protest podprla, ju zdaj javno sprašujejo:

"Ali s tem, ko sta izrazila javno podporo organizatorju, podpirata parkiranje na parkirnih mestih za invalide, kot to počne Đurđević?

V preteklem tednu je v starem mestnem jedru Pirana divjal požar, ki je popolnoma uničil hišo in imetje piranske družine, matere z otrokom. Zgolj požrtvovalnosti gasilcev, redarjev in sodelujočih krajanov se lahko zahvalimo, da ni bilo žrtev in da so posledice bolj blage, kot bi lahko bile. Glede na to, da glavni organizator protesta dnevno parkira na intervencijskih poteh na Župančičevi in drugih ulicah, ki morajo biti ravno zaradi dostopa gasilcev in reševalcev proste, ali z vašo udeležbo na protestu podpirate in soglašate s parkiranjem na intervencijskih poteh? Bi se protesta udeležila tudi v primeru, da bi zagorelo na Župančičevi ulici v Piranu, gasilci pa zaradi osebnega vozila glavnega organizatorja protesta ne bi mogli priti do goreče stavbe?"

Dopisu so priložene fotografije kot dokaz o početju glavnega organizatorja protesta Đurđevića, ki jih tudi objavljamo. Slednjega smo poskušali poklicati in vprašati za komentar, a za naše klice do sedaj ni bil dosegljiv.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  02 .09. 2019 ob  15: 07
kot sem že napisal Zorici:
Zorica in Petaros, priznajta da ni bilo v redu do tistih pirančanov, ki se držijo predpisov. STE PREDSTAVNIKI VSEH
Monteverdi |  27 .08. 2019 ob  21: 56
Gospod Armando, parkiranje in ustavljanje ti ne gre v čast, prav tako ne slovenski jezik .....
mando |  27 .08. 2019 ob  20: 52
Petaros in Mužinič pa očitno podpirajo nered v Piranu saj jim to koristi pri uresničevanju svojih ciljev. Nismo pirančani neumni, zato pa vsa je blo samo 10 tam ;)
mando |  27 .08. 2019 ob  20: 49
Daj nehaj Armando. Vsi vemo kje prakiraš in za kolko časa. Sami izgovori. In ne govori, da delaš po 15 ur da prehraniš družino ker vsi dobro vemo, da porabiš večino denarja v Casinoju!!!!
Darko |  27 .08. 2019 ob  14: 55
Armando nehaj se sprenevedat. To niso posamezne minute. To so ure, vsak dan in vse dni v letu
Živaj |  27 .08. 2019 ob  11: 58
Zakaj so na slikah prekrite tablice? Kaj je prepovedano naredit fotografijo v javnosti? Tablica je ja najboljši dokaz.
Armando |  26 .08. 2019 ob  23: 48
-31
spoštovani

od tistega pisatelja ki je to napisal pa ni fer naj začnem pri tpc je počakal da avto ki je bil na taksi postaji gre stran, in nato je slikal mene.
Pri pošti sem parkiral samo ninutko da sem skočil iskati za jest domov saj sem delal nočno v garažni hiši.
Če sem gdaj parkiral na mesto za invalide sem storil napako in se nebi bunil če bi bila kazen sem jih že dosti plačal.ž
Ni pa prav da sedaj da ta gospod ki je to pisal uveljavlja svoje interese in mu ni prav za sobotni protest ki se je zgodil v piranu.
spoštovani se moramo zavedat da 21 stoletju je dosti več avtov, kot jih je bilo pred dvajsetimi leti.
in dosti več kršiteljev je ki parkirajo na sredini ceste pa jih nobeden neda na regional obala samo jaz sem nekomu trn v peti in to ni prav.
Dosti pirančanov mi je čestitalo za sobotni protest, sedaj ki sem medisko izpostavljen pa se najde negdo ki ima dosti proti meni.
Kje parkirajo redarji ko so v službi to nobenega nič nezanima, ter tudi svoje civilne avte in neplčačajo nobeno kazen.
Jaz sem že videl tudi funkcijonarje da parkirajo na pločnikih, pa nobeden nič samo v mene so se sedaj pičili to ni prav. če koga moti mesto za invalide se opravičujem in tam nebom nikoli več parkiral. tu pri pošti pa parkiram že vrsto let za minutko da skočim po hrano domov, saj grem naprej delati saj dnevno delam po 15 ur da lahko preživim, ter hranim družino.
vsi ostali ki napačno parkirajo pa jih neda na regional obala, ampak samo mene kjer sem se te dni boril za pirančane ki ne samo jaz ampak vsi pirančani so dobivali kazen ki ni bila normalna.
jaz si mislim gdo je dal te slike na regional obala, in bi imel tudi jaz proti temu človeku kaj pisati saj ima agencijo za nepremičnine ki gleda samo svoj interes občank in občanov pa ga nezanima.
vprašajtese koliko davkov in prispevkov plača ta človek ki je to dal na oglas, in kako on parkira po luciji.
zakaj teh prispevkov prej ni dal gor ampak sedaj ki sem javnosti izpostavljen, in pirančani me zelo dobro poznajo nikomur nisem nikoli želel slabega.
zato se vsem bralcem še enkrat opravičujem če komu ni všeč da sem tako parkiral, in tega nebom počel več ampak če je bila samo minutka ta gospod je hudobnež ki lovi samo mene.
ni pa prav da vleče v zgodbo zorico in petarosa ki delajo v korist vseh pirančanov in to že vsa leta odkar jih jaz poznam.

L.P. Armando
Občan |  26 .08. 2019 ob  15: 42
36
Mužiničeva in Petaros pa sta kot izvoljena predstavnika ljudstva piranskim občanov dolžna podati pojasnila... upam da ne pozabita.
Občan |  26 .08. 2019 ob  15: 41
43
Bravo Regional, končno korektno poročanje glede ozadja piranskih protestov...

Nikjer nobenih višjih moralnih ciljev Đurđeviča, samo skrb za lastno denarnico, zraven pa politično sončenje nekaterih predstavnikov občinske oblasti...