JUTRIŠNJEGA PROTESTA V PIRANU MORDA NE BO? Glavni organizator povabljen na sestanek z Zadkovićem, Mišičem in Mužinićevo

Piran

Kot smo že poročali, je za jutri v Piranu napovedan protest zaradi parkirnih kazni. Pobudniki si med drugim prizadevajo za garažno hišo po meri Pirančanov in Pirana, urejen nadzor in sistematičnost podeljevanja parkirnih dovolilnic, predvsem pa označena parkirišča za vozila Pirančanov. Organizator javnega shoda Armando Đurđevič se bo sicer danes sestal z županom, direktorjem Okolja Piran in predsednico KS Piran, kar bo morda vodilo do preobrata.

Protest, ki ga organizira skupina Pirančanov, je napovedan za jutri od 10.00 do 12.00 pri zapornici na Dantejevi ulici. "Brez Pirančanov ni mesta. Represija je zdesetkala vrste dejansko tu stanujočih družin. Zaslužimo si urejen nadzor in sistematičnost podeljevanja dovolilnic, predvsem pa označena parkirišča za vozila Pirančanov. Želimo si za vse enakih pravil in garažno hišo po meri Pirančanov in Pirana!" je zapisal organizator protesta in predstavnik Civilne iniciative Piran Armando Đurđevič ter navedel razloge za javni shod, ki jih v celoti objavljamo spodaj.

Đurđevič v sporočilu za javnost sicer še dodaja, da se bo danes sestal s piranskim županom Đeniom Zadkovićem, direktorjem Okolja Piran Gašparjem Gašparjem Mišičem in predsednico KS Piran Zoro Mužinić, zato morda obstaja možnost, da lahko še pride do sprememb.  


Razlogi za protestni javni shod:

"S simbolično zaporo mesta opozarjamo na nevzdržne razmere zaradi:

1. Izvajanja represije predvsem nad domačini - kaznovanja za napačna parkiranja, katera na istih mestih spregledajo voznikom z registrskimi tablicami drugih krajev.

2. Dejstva, da poleti nimamo kje parkirati, ker si dejansko tukaj živeči delimo tistih par sto parkirišč z ostalimi stalno prijavljeni fiktivnimi meščani.

3. Odlašanja z revizijo - ukinitvijo vseh izdanih dovolilnic za parkiranje, zaradi zlorabe izdanih dovolilnic, nedopustnih privilegijev posameznih "pomembnežev in zaslužnih posameznikov", površnega in neživljenjskega sistema dodeljevanja le-teh.

4. Nepremišljenega ukinjanja parkirišč našim meščanom, ki s svojimi družinami, ostarelimi starši ipd. tu živimo in delamo.

5. Nerazumevanja za potrebe in obstoj naših šol (GEPŠ, OŠ in GŠ), kar nas pelje v propad, ruši našo skupnost, onemogoča dialog in uresničevanje kakršnih koli skupnih ciljev."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija