OPOZORILO: Na Primorskem močna burja, možnost snežnih zametov!

Slovenija

Uprava za zaščito in reševanje opozarja, da bo zvečer na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo v drugi polovici noči hitro oslabela in ponehala. Na izpostavljenih legah bodo najmočnejši sunki segali nad 100 kilometrov na uro. Na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo burja ob sneženju gradila snežne zamete.

Zaradi burje je prepovedna promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton na vipavski hitri cesti. Prepoved velja med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina, piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra.

Sicer je zvečer in ponoči mogoče po celotni Sloveniji pričakovati padavine. Po nižinah Primorske bo deževalo, drugod snežilo. Predvidoma bo zapadlo od pet do 15 centimetrov snega, na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem tudi več kot 20 centimetrov južnega snega. Burja bo gradila snežne zamete. Padavine bodo po podatkih agencije za okolje do jutra povsod ponehale.

Ponekod po državi se sneg oprijema vozišča. Tako na prometnoinformacijskem centru pričakujejo, da bo promet počasnejši kot običajno. Zaradi snega in nizkih temperatur je ponekod možnost poledice. Na delu bodo plužne in posipne skupine, zato bo potovalni čas daljši kot običajno. Voznike pozivajo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in se na pot ne odpravijo brez ustrezne zimske opreme.

Cesta čez prelaz Vršič in prelaz Korensko sedlo je zaprta. Na prelazih priporočajo uporabo verig. Verige so obvezne na cesti Predel-Bovec, na cesti Kalce-Godovič in na prelazih Ljubelj ter Jezerski Vrh.

Za vsa tovorna vozila je zaradi vremenskih razmer prepovedan promet na cesti Žaga-Kobarid, med Srpenico in Trnovim ob Soči. Za priklopnike in polpriklopnike je prepovedan promet na cesti Godovič-Črni Vrh-Col, Spodnja Idrija-Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija