IZOLA DOBILA FINANČNO PODPORO: Evropski sklad bo prispeval nekaj več kot 620.000 evrov

Izola

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt opremljanja cone mestne industrije vzhod, katerega namen je zagotovitev ustrezne komunalne opreme na omenjenem območju. Za projekt v vrednosti 1,5 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval približno 621.000 evrov.

Cilj zagotovitve ustrezne komunalne opreme je povečanje dodane vrednosti malih in srednje velikih podjetij in odpiranja novih delovnih mest. Z naložbo bodo v poslovni coni namreč zagotovili ustrezna komunalno opremljena zemljišča za umestitev proizvodnih in drugih predvidenih dejavnosti, so v današnjem sporočilu zapisali na službi za razvoj in kohezijsko politiko.

V okviru projekta bodo na 3,9 hektarja površine zgradili vodovodno omrežje, fekalno in meteorno kanalizacijo, javno razsvetljavo ter ustrezno prometno infrastrukturo. Novozgrajena infrastruktura bo omogočila ustrezen razvoj proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti na območju Cone mestne industrije Vzhod v Izoli.

Investicijo je izolski občinski svet potrdil letošnjega februarja

Kot so tedaj navedli na občini, obsega investicijski program območje zahodno od obalne ceste med Izolo in Valeto na pretežno nepozidanem območju, ki sega do obstoječih objektov Mehanotehnike in nekdanjega Stavbenika. Z uresničitvijo investicije se bo na območju Izole povečala ponudba ugodno prometno dostopnih in komunalno opremljenih zemljišč, ki bodo na razpolago za opravljanje proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti. Po izvedbi investicije bodo potencialnim investitorjem na razpolago prometno dostopne in komunalno opremljene površine, privlačne za nadaljnji razvoj gospodarskih subjektov, so povedali na občini.

Investicija opremljanja cone se bo izvajala predvidoma v dveh fazah. Najprej je načrtovana izvedba komunalnega opremljanja osrednjega dela cone, v drugi fazi pa izvedba ureditve infrastrukture na skrajnem vzhodnem delu cone.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  13 .12. 2019 ob  23: 48
-1
Meni ti skladi niso niti malo všeč...nekoč bi bi vse to in podobno uresničevali brez tujih skladov zgolj s pridnimi rokami vseh tistih, ki to potrebujejo...