OPAŽATE, DA JE OTROK DOMA ŽRTEV NASILJA? Dolžnost vsakogar od nas je, da o tem obvesti policijo

Kronika

V teh dneh, ko so šole zaprte, so nekateri otroci še bolj izpostavljeni družinskemu nasilju. Žal svojih stisk ne morejo zaupati učiteljem ali drugim institucijam, kjer sicer preživljajo prosti čas. Policija zato poziva, če opazite, da je otrok žrtev nasilja v družini, obvestite policijo in pristojne službe.

Ljudje v teh dneh preživljajo hude stiske, vsaj nekateri. Lahko se pojavi tesnoba zaradi negotovosti pred izgubo službe, nevarnosti virusa, omejenih stikov in ukrepov, ki vodijo v povečanje stresa. Posledično se lahko poveča nerazumevanje med družinskimi člani.

IDEALNI POGOJI ZA DELO TIK OB MORJU: Izberite si poslovni prostor v koprski marini

Marina Koper d.o.o. v na novo zgrajeni stavbi na Kopališkem nabrežju, ki se dizajnersko in funkcijsko popolnoma sklada z okoljem, tj. morjem in plovbo, prodaja prostore za pisarniške, trgovske ali storitvene namene, v skupni izmeri približno 1.000 kvadratnih metrov.

Ker je gibanje omejeno, se žrtve ne morejo umakniti niti za nekaj časa iz nasilnega okolja, nasilnež pa ima še več oblasti in možnosti manipulacije z žrtvijo. Med žrtvami so pogosto otroci.

V tem času nimajo možnosti, da bi poiskali pomoč pri različnih organizacijah, ki nudijo pomoč žrtvam nasilja. Ker ne hodijo v šolo, se ne morejo pogovoriti z učiteljem ali svetovalno delavko.

KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Dolžnost vseh – sorodnikov, sosedov, naključnih opazovalcev, učiteljev, zaposlenih v zdravstvu – je, da pri otrocih zaznajo stiske in morebitne posledice trpinčenja ali nasilja. Zato je nujno v takih primerih obvestiti pristojne – policija, center za socialno delo. Bodimo pozorni na težave, s katerimi se otroci srečujejo v domačem okolju, še svetujejo pri policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija