KAKO NAJLAŽJE DO RECEPTA ALI ZDRAVNIKA? V ZD Koper je to tako enostavno (VIDEO)

Koper

V Zdravstvenem domu (ZD) Koper so pripravili video, ki na enostaven način opisuje, kako najlažje priti do zdravnika ali recepta. Tamkajšnje ambulante sicer delujejo po ustaljenih urnikih, a se je v vseh primerih potrebno predhodno naročiti. To boste najhitreje in najenostavneje opravili z izpolnitvijo obrazca e-naročanje.

Svoje delo so zaradi aktualnega stanje glede koronavirusa prilagodili tudi v koprskem zdravstvenem domu, tako med drugim do nadaljnjega osebno naročanje ni mogoče. Da bi obiskovalcem kar se da poenostavili postopek naročanja, so na njihovi spletni strani pripravili obrazec e-naročanje, s katerim boste najlažje prišli do zdravnika ali recepta.

Obrazec za e-naročanje boste našli na njihovi spletni strani www.zd-koper.si. Najprej izberite dejavnost, nato zdravnika, sledi izpolnitev obrazca, v katerega boste vpisali svoje osebne podatke, številko zdravstvene kartice in številko kartoteke. Za konec kliknete 'pošlji'.

Za lažjo uporabo e-naročanja so oblikovali tudi video Kako enostavno do zdravnika ali recepta?, ki vas vodi skozi celoten postopek.

Kako do recepta ali zdravnika v ZD Koper

Kako kar najhitreje do recepta ali zdravnika v Zdravstvenem domu Koper?

Posted by Regional on Thursday, November 12, 2020

"Naše zdravstveno osebje bo na vse prejete prošnje odgovorilo v najkrajšem možnem času," pravi strokovna direktorica ZD Koper dr. Ljubica Kolander Bizjak in naproša, naj pacienti na pregled pridejo točno ob uri oziroma največ pet minut pred dogovorjenim terminom. S seboj morajo imeti zaščitno obrazno masko in si ob vstopu v zdravstveni dom razkužiti roke.

dr. Ljubica Kolander Bizjak

V ZD Koper obiskovalce, ki kažejo znake okužbe s koronavirusom, kot sta visoka vročina in kašelj, še naprošajo, naj ne prihajajo v ambulante. V teh primerih naj se obrnejo na svojega osebnega zdravnika in se posvetujejo z njim. V kolikor osebni zdravnik ni dosegljiv, pa naj pokličejo Urgentno ambulanto na telefonsko številko 05 66 47 440 oz. na dodatno telefonsko številko 05 62 03 615, kjer bodo dobili vsa potrebna navodila.