OGOLJUFANE FRANCOZE S HVARA VZEL POD STREHO LASTNIK VILE, ČIGAR FOTOGRAFIJE SO ZLORABILI: "Naj vidijo, da ni vse tako slabo na Hrvaškem"

Svet

Goljufi, ki so francoske turiste na Hvaru ogoljufali za več tisoč evrov, so zlorabili fotografije vile, ki resnično obstaja, vendar ne na Hvaru, temveč na Braču. Villa Martelina stoji nad zalivom Splitska na severni obali Brača, za nočitev osmih oseb pa je potrebno odšteti med 490 in 900 evrov, odvisno, v katerem terminu jo najamete. Slabovoljni niso le francoski turisti, zadeva ni prav nič všeč niti lastniku vile, katere fotografije so bile uporabljene v goljufiji, zato je poklical na uredništvo hrvaškega Jutarnjega lista in opeharjenim Francozom ponudil počitnice.

Kot je lastnik vile na Braču povedal za hrvaški portal, je to za njega resnično slaba reklama, o kateri poročajo po vsem svetu. Ogoljufanim Francozom je zato ponudil dve brezplačni nočitvi v svoji vili, kot je dejal, 'ker so prevarali tako mene kot njih, naj vsaj vidijo, da pri nas na Hrvaškem ni vse tako slabo'. Francozi so ponudbo seveda sprejeli.

Kot je še povedal za portal, je fotografije svoje vile na Braču našel tudi na drugih portalih za rezervacijo nastanitev, ne le na Bookingu. Goljufi so se povsod predstavljali z lažnim imenom. Sam oddaja vilo izključno preko nepremičninskih agencij.

Končno so se le oglasili tudi z Bookinga, kjer dogodek obžalujejo. Francozom bodo zagotovili povračilo celotnega zneska rezervacije, pokrili bodo stroške prevoza na novo lokacijo in v znak dobre volje ponudili dodaten znesek. Sporno hvarsko nastanitev so že umaknili z njihovih spletnih strani.

Ali se je kaj podobnega v preteklosti zgodilo tudi pri nas, smo se z vprašanji obrnili na obalne turistične organizacije in Policijsko upravo Koper. Odgovore še čakamo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija