ODLIČNA PREDSTAVA TIGROV: Visoko ugnali Rogaško in se uvrstili v polfinale

Koper

Koper Primorska in Helios Suns sta prva udeleženca zaključnega turnirja najboljše četverice košarkarskega pokala Spar. V četrtfinalu so Primorci tudi na drugi tekmi visoko ugnali Rogaško, tokrat z 91:66, medtem ko so Domžalčani v svoji dvorani premagali Šentjur s 79:67.

Primorci včeraj niso imeli večjih težav z Rogaško. Že v prvem polčasu so vodili za 25 točk, a ob koncu polčasa malenkost popustili (48:35). Na začetku drugega dela so znova zaigrali bolj osredotočeno in povišali prednost, ki so jo mirno zadržali do konca. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Aleksandar Lazić s 26 točkami, pri gostih pa je Malcolm Bernard dosegel 23 točk.

Tudi na drugi tekmi v Domžalah prave rezultatske drame ni bilo. Košarkarji Heliosa so namreč drugo četrtino dobili za osem točk, prednost pa je po 20 minutah znašala 13 točk. V drugem delu so domači ves čas držali razliko okoli desetih točk ter se zanesljivo uvrstili v polfinale pokalnega tekmovanja. S 25 točkami se je pri Suns najbolj izkazal Blaž Mahkovic, pri gostih pa je Miloš Pešić dosegel 17 točk.

????ZMAGA! GREMO V POLFINALE???? Tigri???? so nadaljevali tako, kot so končali prvo tekmo v Rogaški???????????? Polfinale Pokala SPAR????...

Objavil/a KK Koper Primorska dne Sreda, 12. februar 2020

V torek sta prvi zmagi v četrtfinalu zabeležila Cedevita Olimpija proti Šenčurju s 85:77 in novomeška Krka proti Polzeli s 95:83. Povratni tekmi za dopolnitev zasedbe na zaključnem turnirju pokala Spar bosta na sporedu danes.

Zaključni turnir pokala Spar bo v soboto in nedeljo na Kodeljevem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija