Od Ajdovščine prek Nove Gorice do Bovca

Goriška

Večina ljudi že ve, kje bodo preživeli najdaljšo noč v letu. Največ naj bi jih ostalo kar doma, v krogu svojih najdražjih. Novoletne večerje v hotelih in restavracijah so po večini že zapolnjene, za last minute potovanja pa tudi ni več časa. Tako vam, v kolikor nimate nobene ideje, kje bi preživeli najdaljšo noč v letu, preostane prav za prav le še ena izbira – silvestrovanje na prostem. Za vas smo preverili ponudbo brezplačnih silvestrovanj od Ajdovščine, prek Nove Gorice pa vse do Bovca. Meteorologi napovedujejo, da bo prireditvam na prostem naklonjeno tudi vreme.

Z Modrijani, a brez ognjemeta

Nova Gorica: Novogoričani se od starega leta poslavljajo že slab teden dni. V okviru programa Novoletnih doživetij so se že odvili številni koncerti, organizatorji se lahko že sedaj pohvalijo z odlično obiskanostjo. Vrhunec letošnjih doživetji bo potekal na silvestrsko noč. V velikem ogrevanem šotoru na Kidričevi ulici bodo občane Nove Gorice v novo leto popeljali zvoki popularne narodnozabavne zasedbe Modrijani in DJ Ney. Še eno prizorišče na prostem bo na Bevkovem trgu, kjer bodo svoj prostor skupaj z DJ Time našli predvsem ljubitelji elektronske glasbe. Novogoričani se tudi letos odpovedujejo ognjemetu, pet tisoč evrov, ki bi jih sicer zapravili za ognjemet, bodo poklonili v dobrodelne namene.

Foto: David Verlič

Miren - Kostanjevica: Občina Miren - Kostanjevica vabi na silvestrovanje na Grivah. Zbrane bo v novo leto z glasbo popeljal Vili Resnik, še pred njim pa bo publiko ogreval  DJ Cvere. Program se prične ob 21. uri.

Vipavska dolina silvestruje v Ajdovščini

Ajdovščina: Ajdovci tudi tokrat prirejajo silvestrovanje na Lavričevem trgu. Dogajanje se bo pričelo ob 22. uri. Obiskovalce bo zabavala glasbena skupina Pop Design. Praznovanje bo tradicionalno doseglo svoj vrhunec ob polnoči, ko bo zbrane nagovoril tudi ajdovski župan, Marjan Poljšak.

Posočje zbrano v Tolminu in Bovcu

Tolmin: V Tolminu se bodo začeli od novega leta uradno poslavljati od 22. ure naprej. Zbrane na trgu pred Tolminskim muzejem bodo v novo leto pospremili ritmi glasbene skupine Kalamari.  

Bovec: Zelo glasno in veselo silvestrovanje se obeta Bovčanom. Na glavnem bovškem trgu bo tako letos zbrane zabavala popularna rock skupina Tabu, občinstvo pa bodo zabavali še domači DJ-ji, 3G DJ team, ki za silvestrski večer pripravljajo prav poseben DJ show treh generacij. Bovčani bodo tako lahko poleg moderne glasbe migali tudi na ritme glasbe iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja.

Deli novico: