OČITNO SO SE ORGANIZIRALI: Fašistična provokacija tudi v Trstu!

Trst

Potem ko so neznani storilci sinoči na guvernerski palači na Reki obesili italijansko zastavo, so provokacijo izvedli še v Trstu. Trije mlajši moški so ponoči s plakati provokativne vsebine prelepili fasado hrvaškega konzulata na Trgu Goldoni.

S takšnimi plakati so neznanci polepili hrvaški konzulat v Trstu.

Provokatorji so si za propagando fašizma izbrali 100. obletnico italijanskega pohoda na Reko, ki jo beležimo ravno danes. In ravno danes bodo na Borznem trgu v Trstu odkrili spomenik pesniku in osvojitelju Reke Gabrieleju D’Annunziu, čigar citat so provokatorji tudi natisnili na plakate, s katerimi so prelepili fasado hrvaškega konzulata na Trgu Goldoni v Trstu. D’Annunziev citat mimoidoče "spominja", da ves italijanski narod zahteva priključitev Reke "domovini", piše primorski.eu.

Gabriele D'Anunnzio

Na plakate, ki so jih na hrvaški konzulat v Trstu nalepili ponoči, so se tudi podpisali: VFS. Gre za neonacistično gibanje Veneto Fronte Skinheads, ki se je rodilo v drugi polovici osemdesetih let, z rasističnim in antisemitskim predznakom, še poroča portal. Sporočilo o svoji akciji so objavili tudi na svoji spletni strani.

Plakate so v jutranjih urah s fasade konzulata že odstranili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija