OBALNI DOM UPOKOJENCEV BO VZPOSTAVIL DNEVNI CENTER: Sprejeli bodo lahko do 15 uporabnikov, starejših od 65 let

Koper

Obalni dom upokojencev Koper je nedavno uspel s prijavo na razpis za sofinanciranje vlaganj v infrastrukturo, namenjeno dnevnim oblikam varstva in začasnim namestitvam za starejše. S pomočjo sredstev iz razpisa bodo vzpostavili dnevni center za starejše od 65 let, ki bo umeščen na Vergerijevem trgu v Kopru in bo lahko sprejel do 15 uporabnikov.

Celotna vrednost projekta je ocenjena na dobrih 708.000 evrov. S sklepom ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so jim zanj dodelili nekaj več kot 606.000 evrov, preostala sredstva pa bodo zagotovili iz drugih virov, je navedla direktorica Obalnega doma upokojencev Neva Tomažič.

Časovnica, ki je bila pripravljena v projektni dokumentaciji, sicer predvideva, da bi se celotna investicija realizirala do začetka leta 2022. Kot je priznala Tomažičeva, je glede na trenutne razmere mogoče pričakovati manjši zamik, vendar si bodo vsekakor prizadevali, da bi dela stekla čim prej.

Na zadnji rok za omenjeni razpis se je skupno prijavilo sedem javnih domov za starejše občane in posebnih socialnovarstvenih zavodov. Vsi prijavljeni so izpolnjevali pogoje in merila ter bili izbrani za sofinanciranje. Ministrstvo bo z izvedenim javnim razpisom sicer skupno sofinanciralo 22 projektov, s katerimi bodo zagotovili skupno 29 novih enot, od tega bo 16 enot namenjenih izvajanju dnevnih oblik varstva, 13 pa izvajanju začasnih namestitev za starejše.

Upravičenci bodo skupno prejeli slabih 19 milijonov evrov. Projekti bodo po zagotovilih ministrstva za delo izvedeni najkasneje do konca leta 2022 in bodo skupno zagotovili 218 mest v enotah za izvajanje dnevnih oblik varstva in 178 mest v enotah za izvajanje začasnih namestitev za starejše.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija