NOVE SPREMEMBE PRI ŠOLSKIH POČITNICAH: Primorcem bo pri zimskih en dan odvzet

Slovenija

Običajno so šolske zimske počitnice potekale konec februarja in v začetku marca, tako da sta se vzhodna in zahodna polovica države pri tem izmenjevali. Zaradi svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah v Planici bodo v tekočem šolskem letu zimske počitnice potekale prej: na vzhodu od 30. januarja do 3. februarja, na zahodu od 6. do 10. februarja. Ker je vmes državni praznik 8. februarja, bi imeli prost dan še 13. februarja. A je spet prišlo do spremembe.

Šolsko ministrstvo je odločilo, da 13. februar ne bo prost dan, ampak bodo za to imeli šolarji prost dan v aprilu. Za to je kriv koledar za srednje šole, s katerim so se morali uskladiti zaradi opravljanja mature. Šolarji, ki bodo zimske počitnice imeli v drugem terminu, bodo tako prvomajske počitnice nastopili že 26. aprila in se vrnili v šolske klopi 3. maja. Sem spadajo tudi šolarji iz Goriške, Primorsko-notranjske in Obalno-kraške regije.

Jesenske počitnice bodo letos potekale od 31. oktobra do 4. novembra. Novoletne počitnice bodo od 26. decembra do 2. januarja. Zimske počitnice za zahodno polovico države (Goriška, Primorsko-Notranjska, Obalno-kraška regija) bodo od 6. do 10. februarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija