NOVA REALNOST SLOVENSKIH NAKUPOVALNIH SREDIŠČ? V nasilnem incidentu zaradi nenošenja maske posredovala tudi policija (FOTO)

Slovenija

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožil posnetek iz kranjskega nakupovalnega središča, na katerem tamkajšnji varnostnik fizično obračuna s stranko, ki si ni želela nadeti maske, pred vhodom v trgovino. Posnetek je na socialnih omrežjih delila hči napadenega in ob njem pomenljivo zapisala: "Vsi mi smo moj ati."

Na posnetku, ki so ga v času pisanja članka z družbenega omrežja Facebook umaknili, se je videlo moškega, ki je želel vstopiti v živilsko trgovino, česar mu varnostnik ni dovolil, saj ni nosil zaščitne maske. Moški se je vseeno odločil, da bo v trgovino vstopil, varnostniku je želel ob tem pokazati še mobilni telefon, na katerem naj bi imel po navedbah hčere potrdilo o izpolnjevanju PCT pogoja. Kot je še zapisala na svojem Facebook profilu, naj bi varnostnika opozoril na odločitev vrhovnega sodišča, ki je prejšnji teden presodilo, da je kaznovanje za nenošenje mask brez ustrezne pravne podlage.

Prosim za pomoč ???? Danes ok 17.30 je moj oči vstopil v poslopje @Supernova (Mercator) v Kranju. Izpolnjuje PCT pogoj ni...

Objavil/a Urška Košir dne Četrtek, 14. oktober 2021

Posredovati je morala celo policija 

Varnostnik je nato moškega s silo odrinil in zbil na tla, je bilo videti na video posnetku. Moški, ki naj bi po navedbah hčere imel okvaro kolka in kolen, je s težavo vstal, prijel voziček in se še enkrat odpravil proti trgovini, ko se je nasilni incident ponovil. "Oče je v šoku zapustil trgovino, poklical policijo, ki je napisala zapisnik in mu za kršenje 57. člena izstavila kazen. Varnostnik trdi, da se je oče spotaknil in padel. Vse, ki ste videli, kaj se je dogajalo, prosim za pomoč, saj bomo verjetno potrebovali priče," je še zapisala hčerka o dogajanju po nasilnem incidentu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  17 .10. 2021 ob  11: 00
Nisem pristaš nasilja ampak kaj naj varnostniki naredijo ko tej vsi zakompleksani skrajneži provocirajo in oni arogantno vdirajo v razmišljanje ostalih ljudi. Tisti ki nosimo maske, ali smo cepljeni ne vdiramo prepotentno v njih samih, zakaj oni ne nosijo mask, jih ne zmerjamo, ne preklinjamo in jih ne mečemo na tla. Preprosto jih pustimo na miru, njihova odločitev je če ne želijo nositi mask ali se cepiti, zakaj pa ostali moramo biti predmet in tarče njihovega nezadovoljstva? Glih oni so tisti ki silijo ostale v njihovo razmišljanje, zaradi tega ne obsojam varnostnika, ker ni imel verjetno druge izbire. Ko skrajneži napadejo verbalno in vsiljivo vate, nimaš drugega kot jih kulturno odstraniti iz prostora, če pa tega nočejo ti ne preostane drugega kot fizično obračunavanje in celo kazen.Sem bila priča takim dogodkom ki jih obsojam. V Evropi vsi nosijo maske in imajo greenpass, tako trenutno pač je situacija. Ni samo Janša. Če pa ljudje ne marajo Janše, naj protestirajo proti njemu, proti njegovemu sistemu ampak covid19 nima veze z Janšo.
Piero Panin |  16 .10. 2021 ob  18: 22
Na volitve itak polovica slovenije ne hodi tako da je priletu na oblast Jansa z strani tistih ki so ga volili
Kaj zdej kdo je mona?
Obala1 |  15 .10. 2021 ob  21: 21
10
Na veliko vecino varnostnikov ( imam par znancev varnoatnikov ki so v redu ) gledam kot na opice z licenco za varovanje kateremu je država omogocila, da se obnaša kot lokalni šerif …ko grem v trgovino se z dolocenimi pogovarjam In tudi oni niso veseli kako se doloceni med njimi obnasajo …ma eno osnovno vprasanje za tiste mase ki vse znajo, će ste se cepili koji će vam klinac ( da ne recem drugace ) maska? In drugo, kaksna je razlika med trgovino z gatami kjer rabiš PCT In z hrano kjer tega ne rabiš? Ali res virus pozna razliko med trgovinami? Do danes res nisem verjel, da je masa res neumna, će vam je to vsec ali ne
vseved |  15 .10. 2021 ob  19: 11
-14
Draga frklja NISMO VSI TVOJ ATI!
Piero Panin |  15 .10. 2021 ob  18: 09
-10
Zdej so se prikljucli se iz RTV-ja
alfa |  15 .10. 2021 ob  17: 47
34
KAJ A NIMAJO V TRGOVINI KAMERE ,DA VIDIJO KDO LAŽEjQuery112303302803684879434_1634312735991
manemebasat |  15 .10. 2021 ob  17: 04
17
Dajte si se dildo v rit in hodite z njim po svetu ce vasa ljubljena fasisticna vlada tako ukaze. Prekleti cepci!
Piero Panin |  15 .10. 2021 ob  16: 50
-15
Ma ce malo povzamem svoje vtise zadnjih par mescov,narod zares sam provocira da bi bil tepen.
Kaksna ideologija je tle v ozadju in kdo je idejni vodja
Nevem fasizma in nacizma je zdavnaj konec,hoces dokazat da se vedno obstaja?
Noben te ne bo pustu stradat v taboriscu,razen ce po dolgih letih provociranja se te kdo ne usmili.
Bi ga kdo hotu spet imet?
goldhorn |  15 .10. 2021 ob  15: 23
12
Če je punca snemala, je šlo za dogovorjeno provokacijo antimaskarjev. Več takih varnostnikov rabimo!
en iz raje |  15 .10. 2021 ob  14: 52
-3
Varnostnik mora biti nagrajen zaradi opravljene delovne naloge !
Zarja |  15 .10. 2021 ob  11: 24
-2
en dan, bo en tak zakompleksan prepotenten varnostnik na pest padu. upam , ker to gre pa že zelo predaleč.