Nogometni turnir socialno ranljivih skupin

Goriška

V organizaciji Šenta in Centra za socialno delo Nova Gorica pripravljajo nogometni turnir v sklopu Socialne integracije ranljivih skupin. Nogometni turnir je namenjen predvsem druženju predstavnikov iz socialno ranljivih skupin, medgeneracijskemu sodelovanju in njihovemu medsebojnemu spoznavanju, je povedal eden od organizatorjev Luka Mrak.

Na turnirju, ki bo potekal v Hit šport centru v Šempetru pri Gorici, bo sodelovalo šest skupin. Doslej so se prijavile nogometne ekipe Šenta - Slovenskega združenja za duševno zdravje , Ozare, Vincencijeve zveze dobrote, Skupnosti Srečanje in novogoriškega Mladinskega centra z Goriške, pridružila pa se jim bo tudi ekipa brezdomcev Kralji ulice iz Ljubljane.

Podoben turnir so v Novi Gorici organizirali že pred dvema letoma, tokrat pa so pobudo za organizacijo dali sami uporabniki. Mrak je še povedal, da so pri novogoriški enoti Šenta oblikovali svojo nogometno ekipo, s katero se udeležujejo tudi drugih turnirjev, ki jih pripravljajo po ostalih slovenskih krajih. Podajo se tudi preko državnih meja, saj so nogomet igrali tudi že v Italiji in na Češkem.