Tudi smučarji proti nogometu pozimi

Mednarodna smučarska zveza (Fis) se je pridružila petim krovnim športnim zvezam, ki protestirajo proti morebitnemu zimskemu terminu izvedbe svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022. Na zasedanju izvršnega odbora v Oberhofnu so v Mednarodni smučarski zvezi napovedali, da bodo podprli proteste petih drugih zvez.

Tako bo videti eden izmed stadionov, na katerem bo potekalo svetovno prvenstvo leta 2022

"Fis bo podprla predlog drugih krovnih zvez, da bi z resolucijo prepovedali nogometno prvenstvo med zimsko sezono," so v sporočilu za javnost zapisali pri Fis. Z izraženo podporo se je Fis pridružil biatlonski zvezi (IBU), drsalni (ISU), zvezi za curling (WCF), hokejski (IIHF) in zvezama za sankanje (FIL) ter bob in skeleton (FIBT).

Nogometno SP leta 2022 bo v Katarju, zaradi neugodnih vremenskih razmer pa so se pojavila razmišljanja, da bi ga bilo morda bolje izvesti pozimi. Proti takšni rešitvi so zveze za zimske športe, saj menijo, da bi veliko nogometno tekmovanje preveč poseglo v njihov športni "zelnik".

Na zasedanju izvršnega odbora v Oberhofnu so sicer potrdili prireditelje tekmovanj za naslednje sezone ter koledarje svetovnih pokalov, pri čemer so sprejeli le eno večjo spremembo: moštvena preizkušnja svetovnega pokala alpskih smučarjev bo februarja naslednje leto namesto v Moskvi v Innsbrucku.

ivo |  03 .11. 2013 ob  21: 10
Pa koga briga smučanje pa sej tega smučanja ne gleda več nobeden.