NIMATE DOMA TELEVIZIJE, IMATE PA INTERNET? Odslej lahko tudi vi pričakujete položnico za RTV prispevek!

Slovenija

Če ste med tistimi, ki doma nimajo televizijskega sprejemnika in plačujejo RTV-prispevek samo za radijske sprejemnike (ta znaša 3,77 evra na mesec), vas bo nacionalna televizija v prihodnjih dneh pozvala k temu, da podate izjavo, da nimate naprave z dostopom do interneta, ki omogoča predvajanje njihovih programov. Če izjave ne boste podali, vam bo RTV Slovenija začela zaračunavati polni prispevek, so na nacionalni televiziji pojasnili za delo.si. 

Če imate računalnik, pametni telefon ali tablico z dostopom do interneta, boste morali mesečno plačati polni RTV-prispevek v višini 12,75 evra, kot to velja za gospodinjstva s televizijskim prejemnikom. RTV Slovenija namreč od prvega avgusta letos omogoča sprejem svojega TV-signala brez prekinitev tudi po spletu, s čimer TV-sprejemnik ni več pogoj za ogled njihovih programov. 

Z drugimi besedami, tudi če doma nimate televizije, imate pa, denimo, pametni telefon povezan z internetom, pomeni, da imate dostop do televizijskih programov RTV Slovenije in boste ne glede na to, ali si jih dejansko ogledujete ali ne, plačali polni RTV-prispevek, kot če bi doma imeli televizijo. 

V kolikor imate napravo brez internetnega dostopa, vam RTV-prispevka ne bo treba plačevati. Če že plačujete polni RTV-prispevek za televizijo, pa vam v primeru posedovanja računalnika z internetnim dostopom ne bo treba plačevati več. Zavezancev, ki plačujejo nižji RTV-prispevek (le za radijski sprejemnik), je v Sloveniji štiri odstotke, piše delo.si.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  12 .09. 2019 ob  16: 22
17
TV Koper ima več zaposlenih kot gledalcev, podobno velja tudi za TV Maribor. Ali kot narod z dvema milijonoma prebivalcev res potrebujemo javno RTV s kar petimi televizijskimi in osmimi radijskimi programi ter z 2.200 zaposlenimi in še nekaj sto honorarci? Naj generalni direktor RTV pritisne na svoje tržnike in jih pošlje na teren tržit storitve, ne pa, da si izmišljujejo načine, kako še bolj olupiti nas državljane, ki nam gotovo večina njihovih programov ni všeč. V resnici pa ljudje, ki bi morali aktivno tržiti oglase na javni tv in radiju "spijo" v službi in vso smetano poberejo pop tv in a kanal ter druge manjše hiše. G. generalni direktor je res, da ste diplomirali iz nečesa, kar so klicali ekonomija v socializmu in o tistem, kaj prava ekonomija je se vam dosti ne sanja, ampak dajte vsaj razumeti to, da tržniki v vaši hiši so tam zato, da AKTIVNO TRŽIJO in ne da napišejo ponudbo samo, če jih pride nekdo dregnit v vašo hišo. Torej napodite tržnike na teren in naj delajo! In dvignite že enkrat raje cene oglasov, ker so sramotno nizke.