NIČ VEČ NESPEČNOSTI: Metoda, s katero lahko zaspimo v pičlih dveh minutah

Trendi

Vas muči nespečnost? Se zjutraj zbujate utrujeni, kot da sploh ne bi spali? Predstavljamo vam metodo, skatero se boste končno naspali kot dojenček. Prepogoj je, da popolnoma izpraznete svoj um. 

Ameriška mornariška šola je razvila znanstveno metodo spanja v vseh pogojih, podnevi in ​​ponoči. Po šestih tednih prakticiranja te metode je 96 odstotkov vojakov zaspalo v največ dveh minutah. "Tudi po pitju kave ali poslušanju strelov v ozadju," pravi Sharon Ackman, avtorica knjige Relax and Win: Championship Performance.

Najprej je treba izprazniti um vseh misli, ki gredo skozi glavo. Če želite to narediti, strokovnjakinja priporoča sprostitev vseh mišic na obrazu. Sledi sprostitev ramen in nato rok. Vdihnite in sprostite prsi in nato še noge.

Naslednjih deset sekund boste želeli um očistiti misli. Predstavljajte si, kako ležite v temni sobi na udobnem kavču. Če imate težave s sprostitvijo, začnite na glas izgovarjati ukaz: "Ne misli". To ponavljajte doker vam zares ne uspe.

Če ste vse naredili pravilno, boste počasi zaspali. Seveda boste z več vaje zaspali vedno hitreje. Ackmanova pravi, da je to še posebej uporabna metoda za ljudi v vojski, ki so se znašli v nevarnih situacijah, in tiste, ki se spopadajo s posttravmatskim stresom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija