NI ŠE PREPOZNO ZA SKOK V MORJE: To so temperature, ki jih napovedujejo vremenarji!

Koper

Zakorakali smo v drugo polovico septembra. Vreme pa nas več ali manj zelo razvaja s soncem in ugodnimi temperaturami. No, pred nami je še nekaj dni, ko bo vreme kot nalašč za sprehode, izlete. Pa tudi skok v morje.

Dopoldne se bo jasnilo. Popoldne bo povečini sončno, v notranjosti Slovenije občasno tudi zmerno oblačno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo pretežno jasno, veter bo nekoliko oslabel. Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah in ponekod na Notranjskem okoli 1, drugje od 3 do 7, v krajih z burjo do 10, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija.

V soboto bo jasno in sveže, veter bo še naprej slabel. V nedeljo bo zjutraj po nižinah nekaj megle, čez dan pa bo večinoma sončno. Zapihal bo jugozahodnik, nekoliko topleje bo.

Napoved za Obalo

Od četrtka do nedelje bo po večini precej jasno. Burja bo konec tedna večinoma ponehala. Jutra bodo sveža zlasti v petek in soboto. Tedaj bo ob morju okoli 12, v zaledju Istre okoli 8 stopinj Celzija. Popoldne bo do okoli 20, ob morju do 24 stopinj Celzija. V nedeljo bo 22 stopinj po notranjosti Slovenije, ob morju do 26. Zapihal bo jugozahodnik.

V začetku naslednjega tedna kaže na poslabšanje s padavinami, opisuje Valter Grizančič s portala ciklon.si. Fronta bi nas morala doseči v ponedeljek. Prihodnji teden, ko bomo tudi koledarsko v jeseni, kaže na bolj nestabilno vreme, kar pa ne pomeni, da bodo temperature pretirano padle. Do okoli 20 bo, morda celo kakšna stopinja več.

Za skok v morje torej še ni prepozno, saj bo temperatura morja ostala nad 20 stopinj Celzija.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija