NEVARNA VOŽNJA MOPEDISTA PO KOPRU: Gledal v telefon in trčil v avtobus

Kronika

Včeraj ob 15.22 se je voznik avtobusa ustavil na postajališču na Krožni cesti v Kopru. Za njim je pripeljal voznik mopeda, s telefonom v roki, ki je zaradi nepozornosti spregledal pred seboj stoječi avtobus. Na smernem vozišču je s prednjim delom mopeda trčil v zadnji del avtobusa, zatem pa padel. Voznik avtobusa je pristopil do njega, da bi mu pomagal, ta pa se je usedel na moped in odpeljal s kraja. Policisti so pri ogledu kraja našli dele plastike in registrsko tablico. Ko bo voznik izsleden, sledi ukrep.

Dejstvo je, da zmanjšana koncentracija voznika pomeni tudi bistveno večje tveganje za nastanek prometne nesreče, taka vožnja pa je primerljiva z vožnjo pod vplivom alkohola, opozarjajo na koprski policijski upravi. Zato svetujejo, naj se med vožnjo ne uporablja telefonov in drugih naprav. Če se telefoniranju vozniki ne morejo izogniti, naj to počnejo z uporabo naprave, ki omogoča prostoročno telefoniranje.

Ljubljančana pod vplivom mamil prevažala ilegalce

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Šest oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ena oseba je že bila vrnjena na Hrvaško, drugi bodo vračani po zaključenih postopkih.

Prav tako policisti PP Kozina obravnavajo dva državljana Slovenije zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Ob 10. uri so policisti na Kozini namreč ustavili dva taksista. V vsakem taksiju so bili trije državljani Sirije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, voznika pa sta bila dva državljana Slovenije, iz Ljubljane. Oba sta bila glede na uporabljen preliminarni test pozitivna na prepovedane droge, vendar sta odklonila strokovni pregled. Postopki še potekajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija