IZOLSKA KOALICIJA 'ZAPEČATILA' MANDAT Z MARKOČIČEM: Nov gasilski in nov kulturni dom (FOTO)

Izola

Klubi članov občinskega sveta Občine Izola: Demokratična stranka upokojencev Slovenije (DeSUS), Socialni demokrati (SD), Izola je naša (IJN), Ponosni na Izolo (PNI), Lista Izola 2030 in župan Danilo Markočič, ob podpori Italijanske samoupravne narodne skupnosti, so včeraj podpisali koalicijsko pogodbo za mandat 2018–2022.

V koalicijsko pogodbo so podpisniki strnili zaveze in projekte, ki si jih bodo v okviru mandata prizadevali izpeljati v čim večji meri, so zapisali na izolski občini. Skupno izhodišče vsem koalicijskim partnerjem je iskati rešitve in delati na dolgi rok ter zagotoviti kvaliteten razvoj Izole. V pogodbi so v programsko – projektnem delu podrobneje opredeljene strateške naloge in cilji po posameznih področjih dela: zdravstvo, mladi, starejši, vzgoja in izobraževanje, šport in rekreacija, malo gospodarstvo in podjetništvo, okolje in prostor, kmetijstvo, ribištvo, podeželje, kultura in turizem.

"Koalicijska pogodba pomeni za Izolo nov zagon in verjamem, da bomo s skupnimi močmi in tesnim sodelovanjem s koalicijskimi parterji izpeljali večino zadanih ciljev. Konkretno bi rad poudaril projekt izgradnje novega gasilskega doma, pospešeno vlaganje v športno infrastrukturo, programe za mlade in vključitev mladih v strategijo razvoja Izole, nadaljevanje investicij na podeželju (vključno s kanalizacijsko mrežo na Šaredu), predvsem pa trdno zavezo vseh podpisnikov, da končno začnemo graditi nov kulturni dom," je poudaril Markočič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija