NEURJA S TOČO DIVJALA PO SV IN JV DRŽAVE: Zaliti objekti, podrta drevesa, blato na cestah (FOTO)

Slovenija

V osrednjem delu Slovenije in na severovzhodu so se včeraj oblikovale nevihte, ki so predvsem na Štajerskem in Koroškem prerasle v močnejša neurja. Na območju Celja, Dravograda, Gornje Radgone in Ormoža so morali posredovati tudi gasilci, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje. Kot so zapisali na spletni strani, so morali gasilci posredovati tudi v občinah Dobrna, Šentjur in Vojnik, neurja pa so prizadela tudi Dolenjsko in Belo krajino. Sodeč po objavah na družbenih omrežjih je ponekod padala tudi toča.

Foto: Neurje.si/Aleš Rozman

Na območju Dravograda je voda zaradi obilnih padavin ogrozila tri objekte. Posredovali so gasilci lokalnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so meteorno vodo prečrpali, preusmerili in očistili prepuste.

V Mežici pa je meteorna voda zalila skladiščne prostore podjetja. Posredovali so gasilci iz Mežice, ki so vodo izčrpali iz objekta.

Na Ivanjskem vrhu v občini Gornja Radgona so obilne padavine nanesle večjo količino vode in blata na cesto ter v objekt. Posredovali so gasilci iz društev Spodnji Ivanjci, Negova in delavci podjetja Komunale Radgona. V Negovi je poplavilo kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Posredovati so morali tamkajšnji prostovoljni gasilci.

O nanosu blata na cestišče poročajo tudi iz središča Male Nedelje v občini Ljutomer. Tudi tam so posredovali lokalni prostovoljni gasilci.

Na območju občine Ormož je močnejše neurje podrlo drevo in onesnažilo okoli 200 metrov cestišča.

Foto: Neurje.si/Slavica Trdič

Neurje prizadelo tudi Dolenjsko in Belo krajino

Na območju Novega mesta je zaradi močnega neurja z nalivi zalilo več objektov

Neurje je zajelo tudi belokranjske občine Črnomelj, Metlika in Semič. Meteorne vode so zalile več objektov. V občinah Črnomelj in Semič se je na ceste podrlo več dreves. Na območju Metlike pa je poškodovan elektro vod. Posredovali so gasilci, delavci cestnega podjetja in delavci elektra.

BONUS VIDEO: Koliko bo vandalizem stal Pirančane?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija