NESREČA NA MEJNEM PREHODU SOČERGA: Zaradi neprevidnosti voznika sovoznici porezalo nogo

Kronika

V četrtek popoldan ob 17.14 je pripeljal na mejni prehod Sočerga državljan Nemčije s kamperjem. Na mejnem prehodu je z desnim stranskim ogledalom vozila trčil v kiosk in razbil svoje stransko desno steklo, letvica od avtodoma pa je 43-letni sovoznici, ki je imela noge na armaturni plošči, porezala nogo. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

Popoldan so bili koprski policisti obveščeni iz ZD Postojna, da je pri njih v oskrbi poškodovana kolesarka. Policisti so ugotovili, da je 20-letna kolesarka izsilila prednost 60-letni voznici osebnega avtomobila. Izdali so ji plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 22. avgusta, od 6.00, do danes, 23. avgusta, do 6.00, obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 14 oseb, policisti PP Koper tri, policisti PP Kozina pa eno. Od teh je eden zaprosil za azil, eden je bil nastanjen v center za tujce, ostali pa bodo vrnjeni hrvaški policiji danes, po zaključenih postopkih. Osebe po državljanstvih: devet državljanov Egipta, štirje državljani Sirije, dva državljana Bangladeša in po en državljan Pakistana in Kosova.

Policisti PP Ilirska Bistrica prav tako obravnavajo 32-letnega državljana Palestine z urejenim statusom v evropski državi in 25-letnega državljana Norveške zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Ob 23. uri so policisti pri Zemunski vagi namreč ustavili dva osebna avtomobila, v katerih je bilo 14 državljanov Egipta (9) in Sirije (5), ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Oba voznika bosta kazensko ovadena, tujci pa vrnjeni na Hrvaško.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija