NEOBIČAJEN POJAV PRESENETIL TUDI PREBIVALCE OBALE: Svetleče 'predmete' videli v Seči in na Škofijah (FOTO)

Koper

Včeraj smo poročali o pojavu, ki je presenetil marsikoga, ki se je na predbožični večer ozrl v nebo nad Učko. A zanimiv dogodek ni navdušil le prebivalce Reke – viden je bil tudi na naši Obali. Šlo naj bi za polet satelitov Starlink, so videti kot zvezde, razporejene na isti razdalji in potujejo zelo hitro.

Nebo nad Formavivo

Naš bralec je pojav ujel 24. decembra ob 18.40 nad Formavivo v Seči, sateliti naj bi se gibali v smeri Hrvaške. Drugi bralec naj bi jih naštel 18, pravi pa, da naj bi jih bilo še dosti več.

NEOBIČAJEN POJAV NAD UČKO: Deset v vrsti svetlečih 'predmetov' odletelo navzgor (FOTO)

Prebivalce Reke je včeraj zvečer na nebu presenetilo deset izrazito svetlih nebesnih predmetov. Bili so v pravilnih presledkih in v ravni črti. Dvigali so se nekje iz smeri Istre, približno nad Učko. Opazili so jih lahko tudi iz Opatije, piše portal Riječanin, ki je objavil fotografije.

Sateliti so bili vidni tudi na božični dan. "Danes (25. decembra, op. a.) sem jih opazoval okoli 17.30 na Škofijah in so leteli v vrsti, v smeri zahod-vzhod. Bilo jih je kar veliko, mislim, da nekaj deset," nam je zapisal še tretji bralec.

Nebo nad Škofijami 

Šlo naj bi za večje število ameriških satelitov na nižji orbiti, ki so namenjeni elektronskim komunikacijam, predvsem internetnim povezavam in vojski.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija