NEMARNI LASTNIKI PSOV Z MARKOVCA: Pasji iztrebki, polulana igrala in za povrh še visoka trava (FOTO)

Koper

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki je opozoril na vse bolj pereč problem na Markovcu. Eno je, da je trava nepokošena, drugi in veliko bolj neprijeten problem pa je povezan z lastniki psov, ki svoje štirinožne prijatelje sprehajajo po otroškem igrišču brez povodcev. Ob tem jim dovolijo, da urinirajo po igralih, pa tudi pasji kakci so vsepovsod, kar je razvidno iz priloženih fotografij.

Kot navaja bralec, je mestna četrt Markovec povsem neurejena in trava nepokošena do te mere, da se majhnih otrok iz nje ne da niti videti, ko počepnejo. Tudi pot od igrišča do vrtca oziroma osnovne šole bi bila povsem zaraščena s travo, če ne bi bila urejena s pločnikom.

"Druga težava, že skrajno resna je ta, da na otroškem igrišču pasji lastniki veselo sprehajajo pse z ali brez povodcev. Tudi opozorila, da je treba psa dati na povodec, ne zaležejo. Najhuje pa je, da otroke pričaka zasvinjano igrišče s pasjimi iztrebki, za katere se lastniki sprenevedajo tudi, ko ga opaziš. Psi tudi urinirajo po igralih," izpostavlja bralec v upanju, da se bo kdo od pristojnih vendarle odzval s konstruktivnim predlogom, kaj storiti.

Igrišče se nahaja na Markovcu, v Ulici Sergeja Mašere 3.

Z vprašanji smo se obrnili na Mestno občino Koper in Marjetico Koper, njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  20 .04. 2023 ob  15: 24
Joj ste čudni. Kaj pa imajo otroci za počet v parku? Koga je več psov ali otrok?
Prognostik |  20 .04. 2023 ob  15: 12
Zadnjič se je v Park centru posral pes. Po tistih zloščenih ploščicah. Ma mu je pasalo.