NE POZABITE NA JEKLENEGA KONJIČKA: Kako pravilno razkužiti avto med pandemijo koronavirusa?

Trendi

Tudi če je najvarneje ostati doma, je avtomobil nekaterim še vedno nujno potreben zaradi trgovine ali dela. Študije so pokazale, koliko časa koronavirus lahko preživi na površinah. Poleg tega je ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni objavil ukrepe za pravilno razkuževanje gospodinjstva zaradi pandemije. Kako pa je s tem v notranjosti vašega avtomobila?

Kot prvo je zelo pomembno, da si umijete roke pred in po uporabi avtomobila, poleg tega pa se z rokami ne dotikajte obraza. Pri čiščenju avtomobila je pomembno, da se osredotočite na volan, ročaje vrat in vse gumbe, zaslone na dotik, menjalnik, varnostne pasove in tipke na ključih.

Če so površine vašega avtomobila občutljive, uporabite kombinacijo navadnega mila in vode ter mehko gobo. Milo ali detergent bosta razbila zunanjo plast virusa, ki nato posledično razpade.

Če menite, da površine vašega avtomobila niso občutljive, lahko uporabite tudi razkužila, vendar se izogibajte belilom. Previdnost je potrebna tudi pri uporabi čistil na osnovi amonijaka, ker lahko poškodujejo premaze na zaslonih na dotik.

Avtomobilski strokovnjak Jeff Stout je za Consumer Reports povedal, da je izopropilni alkohol na splošno varen za avtomobilske površine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija