NE LE ODBOR ZA TURIZEM: Tudi Občina Piran zahteva od direktorja TZP Aleksandra Valentina to

Piran

Občina Piran je plan dela Turističnega združenja Portorož za leto 2022 ocenila kot pomanjkljiv in kot največji deležnik združenja zahtevala dopolnitev. V načrt bo tako TZP moral vključiti tudi prireditve na podeželju in druge za piransko občino že tradicionalne dogodke, ki so iz prvotnega plana, ki ga je vodstvo TZP decembra posredovalo občini, izpadli. 

Direktor TZP Aleksander Valentin

V petek smo poročali o planu Turističnega združenja Portorož (TZP) za leto 2022, za katerega je vodstvo združenja zapisalo, da ne vključuje izvedbe oziroma sofinanciranja tradicionalnih prireditev v občini Piran, kot so denimo srečanje motoristov Harley Davidson, Praznik vina in česna, Praznik olja in bledeža, pa praznični sejmi in tržnice. TZP ima sicer na leto kar za okoli milijon evrov težak proračun, prazniku pa za organizacijo pomaga z 10 tisočaki, zato smo se z vprašanji, kako komentirajo nastalo situacijo, obrnili na piransko občino.

"Plan je Občina Piran ocenila kot pomanjkljiv, zato je kot največji deležnik TZP zahtevala dopolnitev programa  – vključno s prireditvami, ki jih omenjate," so pojasnili v tamkajšnji službi za odnose z javnostmi, kjer so ocenili, da imajo omenjene prireditve "brez dvoma velik" pomen za sam kraj, turizem, gospodarstvo.

Kot so pojasnili na piranski občini, so plan dela, ki so jim ga posredovali s TZP, ocenili in zahtevali popravke ter dopolnitve. "Omenjeni postopek je sicer potekal tako kot v preteklih letih, kjer se Občina Piran v prvi fazi seznani s planom, ki ga nato po potrebi uskladi z dodatnimi aktivnostmi in zadolžitvami. V tem smislu je Občina Piran opravila najprej formalne pogovore s tedanjim predsednikom nadzornega sveta in direktorjem TZP, kjer je bila jasno izražena želja, da se plan dela dopolni. Enaka navodila je prejel novi predsednik nadzornega sveta TZP," so še dodali.

Prazniki na podeželju (na fotografiji Praznik olja in bledeža v Padni) imajo po mnenju občine za kraj velik pomen.

Spomnimo, da so piranski občinski svetniki na januarski seji razrešili prvega nadzornika TZP Franca Kraševca in za tako imenovanega tehničnega predsednika nadzornega sveta imenovali direktorja občinske uprave Roberta Smrekarja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija