"Navijači lahko umrejo takoj, ko želijo"

Lastnik angleškega nogometnega prvoligaša Hull Cityja Assem Allam, pri katerem igra nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren, je pred časom napovedal, da bo ime spremenil v Hull Tigers. Navijači so se tej spremembi uprli, Allam pa jim sporoča, "da lahko umrejo takoj, ko želijo."

Hull City ima takšno ime že 109 let, Allam pa bi ga rad spremenil v Hull Tigers, saj je po njegovem mnenju Hull City dolgočasno in povsem običajno ime. V Egiptu rojeni Allam, ki ima britansko državljanstvo, je s tem razbesnel navijače, s katerimi zdaj bije pravo bitko.

Navijači Hulla so ustanovili skupino, ki se imenuje City Till We Die. Allam je za britanski The Independent dejal: "Lahko umrejo takoj, ko si zaželijo. Naj le zapustijo klub zaradi večine, ki želi gledati dober nogomet."

Navijači so na zadnji prvenstveni tekmi proti Crystal Palacu izobesili napis, na katerem je pisalo "Mi smo Hull City." Allam jim je takoj vrnil z naslednjim sporočilom: "Kako se lahko imenujejo navijači, ti huligani, militaristična manjšina, s tem ko motijo igralce in vse, ki imajo pravico gledati nogomet, ter tiste, ki plačajo veliko denarja za oglaševanje?"

Allam je klub kupil leta 2010 za en funt, a z obvezo pokriti 30 milijonov funtov težak dolg. Kmalu zatem je spremenil ime družbe, ki je lastnik kluba, v Hull City Tigers, Ltd., naslednji korak pa je sprememba imena kluba. Navijači upajo, da bo angleška nogometna zveza preprečila ta poskus.