Našli truplo pogrešanega 66-letnika iz Predmeje

Vipavska dolina

V soboto okrog 17. ure je bila na policijo prijavljena pogrešana oseba. Svojci so policijo obvestili, da je na območju Trnovskega gozda, natančneje na območju hriba Golaki, izginil 66-letni moški, domačin iz bližnje vasi Predmeja. Svojci so povedali, da se starejši moški v soboto ni pravočasno vrnil domov, nihče ga ni videl niti v kakšni izmed planinskih koč.

Policija je zaradi možnosti poškodbe ali onemoglosti pogrešanega, nizkih temperatur in noči takoj pričela z zbiranjem obvestil. Policist Gorske enote Posebne policijske enote PU Nova Gorica in pripadniki Gorske reševalne službe – enota Ajdovščina pa so v okviru možnosti (tema, zahteven gozdni teren, pihala je burja, nad 1.300 metri nadmorske višine je bil sneg in megla) pregledali tamkajšnje planinske poti in gozdne poti od Predmeje v smeri hriba Golaki. Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega niso našli, zato je bila neposredna terenska iskalna akcija v soboto po 23. uri zvečer začasno prekinjena.

Na truplu ni bilo ugotovljenih vidnih znakov nasilja. Vzrok smrti bo uradno znan po sanitarni obdukciji.

Iskalna akcija se je ponovno pod vodstvom policije nadaljevala naslednjega dne, v nedeljo od 8. ure zjutraj. Skupaj 80 udeležencev iskanja je pregledalo obširno območje Trnovskega gozda, območje med Čavnom in Golaki ter širše območje Golakov. Ob 13.35 uri so truplo pogrešanega našli približno 300 metrov desno od planinske koče pod Golaki v smeri vrha – izven označenih planinskih poti oz. drugih običajnih lovskih stez.

Pogrešanega iskalo 80 pripadnikov različnih služb

Policisti Policijske uprave Nova Gorica se vsem sodelujočim enotam in posameznikom zahvaljujejo za izkazano pomoč pri iskanju pogrešanega domačina.

V sklopu včerajšnje iskalne akcije je skupno sodelovalo večje število oz. 80 pripadnikov različnih služb, in sicer poleg policistov novogoriške policijske uprave so sodelovali tudi pripadniki Enote civilne zaščite za hitro posredovanje Mestne občine Nova Gorica, Gorska reševalna služba – enoti Ajdovščina in Tolmin, kinologi oz. vodniki s psi za iskanje pogrešanih oseb enot iz Nove Gorice, Tolmina, Postojne, Kopra, ERP Ljubljana in DVRSP Ljubljana, skupina lovcev Lovskega društva Kozje stena in posamezni domačini, ki so dobro poznali omenjeno območje. Društvo Gora je za potrebe akcije nudilo svoje prostore, civilna zaščita Občine Ajdovščina in posamezni domačini pa so zagotovili prehrano za sodelujoče v akciji.