NARDIN ŠEMPETRSKO BOLNIŠNICO PREVZEMA NA MINISTROVO ŽELJO: Sindikalist mu želi, da bi naredil "enak čudež", kot ga je v Izoli

Slovenija

Direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin je hkratno vodenje šempetrske bolnišnice kot vršilec dolžnosti prevzel na željo ministra za zdravje Aleša Šabedra. Kot je danes povedal Nardin, jo želi rešiti rdečih številk in urediti skrhane odnose.

Nardin je v današnji izjavi za medije povedal, da si želi "ansambel, ki ima dobre igralce, tako uglasiti, da bi tudi kot orkester zveneli odlično".

Sicer pa bo treba uravnotežiti poslovanje. S tekočim poslovanjem Nardin še ni seznanjen, ustrezne podatke mu bodo pripravili do sobotnega večera, tako da bodo v prihodnjem tednu začeli resno delo.

"Pred približno podobnim stanjem je bila bolnišnica Izola pred petimi leti, ko sem prevzel njeno vodenje. Šempetrska bolnišnica ima res veliko izgubo, vendar morate vedeti, da ima tudi velike prihodke. Zato stanje ni alarmantno," je dejal Nardin. Napovedal je, da se bo pred začetkom dela moral temeljito pogovoriti z novimi sodelavci v šempetrski bolnišnici. V pomoč sebi in njim namerava iz Izole pripeljati nekatere svoje kadre, ki bodo pomagali pri reševanju nakopičenih težav v bolnišnici na Goriškem.

Najprej želi ugotoviti, kje se trenutno nahaja šempetrska bolnišnica, saj bodo le tako kasneje začrtali potrebne ukrepe za rešitev nastalih težav. "Ponovila se je zgodba izpred petih let iz bolnišnice Izola, vendar ni za vreči puško v koruzo. Verjamem, da se bomo s podobnimi koraki, z vztrajnostjo in sodelovanjem izmazali in da bomo čez pet let prav na istem kot je sedaj Izola ali še na boljšem," je povedal Nardin.

Na ministrstvu za zdravje zamenjave na direktorskem mestu šempetrske bolnišnice niso želeli komentirati.

Sindikalist in zaposleni v šempetrski bolnišnici Klemen Šuligoj je novemu direktorju zaželel dovolj poguma in trde roke, da bi mu uspel "enak čudež, kot ga je naredil v izolski bolnišnici". Šuligoj je še opozoril, da mu sicer ni jasna poteza ministrstva z imenovanjem istega direktorja v dveh bolnišnicah, saj sta si bolnišnici na en način konkurenčni.

Svet šempetrske bolnišnice je namreč v četrtek na predlog za sporazumno prenehanje delovnega razmerja razrešil dosedanjega direktorja Stanislava Rijavca ter Nardina imenoval za v. d. direktorja bolnišnice za dobo enega leta.

Šabeder se je nanj obrnil po julijskem obisku šempetrske bolnišnice. Razlog za obisk je bil predvsem v slabših rezultatih sanacijskih ukrepov, kot jih beležijo v drugih slovenskih bolnišnicah, ter manjši realizaciji dela od ostalih slovenskih bolnišnic v sanaciji. Zato je tedaj po pogovoru z vodstvom bolnišnice zahteval dosledno izpolnjevanje in morebitne nove sanacijske ukrepe.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  14 .10. 2019 ob  08: 01
Bravo Nardin! Vsi prejšnji direktorji Bolnice Izola so samo povečali izgube, on je edini saniral finance in poslovanje. Čestitke tudi dolgoletnemu strokovnemu direktorju SBI dr. Žiži.
zoran13 |  12 .10. 2019 ob  17: 40
KADRA PA NI!

V SBI Izola pa sprejete paciente pošiljajo domov, zato, ker ni kadra, kot vemo, se je nov mandat mag.Radivoja Nardina ob vsesplošni hvali, začel šele 20.avgusta 2019...
Takšni pacienti bi še kako rabili zdravstveno nego, ne pa da jih v takšnem stanju, par dni po sprejemu, odpuščajo iz bolnišnice...kdo bi sprejel odgovornost, če se bi takšnim pacientom v prihodnjih dnevih kaj zgodilo...
Obenem vsa čast medicinskim sestram, tako srednjim kot tudi diplomiranim, da vztrajajo kljub takšnim pogojem za njihovo delo in veliki trud ter zavzetost pri zdravstveni negi, še posebej pa s takšnim poniževalnim odnosom do njih. To se konec koncev pozna, pri njihovih mnogokrat premajhnih plačah in slabih pogojih dela, saj vodstvo gleda samo na denar. Tudi zaradi takšnih razlogov je Bolnišnico Izola samo v zadnjem letu odšlo več kot 10 diplomiranih medicinskih sester, odšle pa so tudi srednje medicinske sestre in drugo negovalno osebje. Obstoječe medicinske sestre dežurajo namreč po 12 ur, ker ni kadra!
td |  12 .10. 2019 ob  11: 56
@Tine, bla bla bla bla .... ti imaš očitno svojo križarsko vojno proti Nardinu očitno, morda še kakšne zamere, ko sta bila oba morda kamionđije. Samo Nardin se je izkazal po vsem kar sem prebral in kar imam sam izkušenj (edini velik minus je urgenca, ki pa kar vem deluje pod pokroviteljstvom države in je morda tam problem). Predvsem pa nobenega čakanja, ko si naročen, prideš v roku na vrsto, po drugih bolnišnicah in zdravstvenih domovih moraš imet s sabo potovalno torbo za hrano in nekaj za brat. Totalna bedarija je to s pidžamami, odpuščanjem sredi noči, ... Beda.
Tine |  12 .10. 2019 ob  10: 04
-1
Bodo že videli ta nardinov "čudež". Bolnike odpuščajo sredi noči, svojci hospitaliziranih morajo nositi hrano v bolnišnico, ker jim v bolnišnici ne dajo, od doma si moraš prinesti posteljnino, pižamo, ... da ne govorimo o slabih in nedostopnih zdravstvenih storitvah. In to vse na račun slabe oskrbe ljudi. Ne more kamjonđija biti direktor.