V KOPRU PRVI JAPONSKI ŠPEDITER: Odprtje podružnice pomembno tudi za luko

Koper

Prvi japonski špediter Yusen Logistics je danes uradno odprl svojo podružnico v Kopru. Odprtje prvega predstavništva katerega od japonskih logistov v Sloveniji je pomembno tudi za Luko Koper, predvsem z vidika promocije transportne poti prek Kopra in utrjevanja zaupanja japonskih logistov, ki še vedno raje uporabljajo pristanišča severne Evrope.

Yusen Logistics, ki ima več kot 24.000 zaposlenih in mrežo predstavništev na vseh kontinentih, je namreč do zdaj Slovenijo pokrival s svojega predstavništva v Budimpešti, so navedli v Luki Koper.

"Odprtje prvega predstavništva kateregakoli japonskega logista pri nas je pomembno predvsem z vidika promocije, ker japonski trg vidimo kot zelo perspektiven, saj imamo še veliko neizkoriščenega potenciala, ker Japonci tradicionalno izbirajo severnoevropska pristanišča," je dejal tiskovni predstavnik Luke Koper Sebastjan Šik.

To po njegovih besedah kaže, da se tudi japonska podjetja vedno bolj pogosto odločajo za južno transportno pot, ki je za pretovor blaga med Daljnim vzhodom in Severno Evropo bistveno krajša preko Kopra kot prek pristanišč na Severu Evrope.

O pomenu današnjega dogodka priča tudi dejstvo, da sta se ga poleg predsednika uprave Luke Koper Dimitrija Zadela med drugimi udeležila tudi direktor družbe Yusen Logistics Kenji Mizushima in japonski veleposlanik v Sloveniji Masaharu Yoshida.

Kot so poudarili v Luki Koper, je Japonska eden od njihovih prioritetnih prekomorskih potencialnih trgov, predvsem na področju kontejnerjev in vozil. Lani so iz oziroma na Japonsko pretovorili skoraj pol milijona ton blaga, od tega okoli 40.000 vozil in 27.000 kontejnerskih enot.

Ob tem so v Kopru izpostavili še združitev treh največjih japonskih kontejnerskih ladjarjev v enotno družbo One, ki s svojo floto predstavlja šestega največjega kontejnerskega ladjarja na svetu. Ta sicer ne prihaja v Koper s svojimi direktnimi ladijskimi linijami, ampak v okviru intra-sredozemskega servisa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  14 .10. 2019 ob  12: 38
Končno enkrat dobra novica za posel. Japonci so dobri in pošteni poslovneži... Lp