Napadel varnostnika

Goriška

Policisti so včeraj v nočnem času obravnavali kršitev javnega reda in miru na javni prireditvi v Solkanu, kjer se je 39-letni moški sprl s tamkajšnjim varnostnikom. Ugotovljeno je bilo, da je navedeni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, na prireditveni prostor hotel prinesti alkoholno pijačo, to pa mu je preprečil varnostnik. Pri tem se je 39-letnik pričel nedostojno vesti in varnostnika udaril z dlanjo po obrazu.

Tamkajšnja varnostnika sta nato kršitelja obvladala in ga pospremila z območja varovanega objekta. Tudi ob prihodu policistov na kraj je moški še vedno nadaljeval s kršitvijo in kljub ukazu s kršitvijo ni prenehal, zato so policisti v postopku zoper navedenega kršitelja odredili pridržanje v policijskih prostorih.

Pretep v gostilni v Kromberku

Včeraj v zgodnjih jutranjih urah so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov v Kromberku pri Novi Gorici. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se v lokalu stepla dva gosta, stara 25 in 26 let. Varnostnika sta pozvala oba kršitelja, naj s pretepanjem prenehata, vendar njunih opozoril kršitelja nista upoštevala, zato sta varnostnika oba gosta odstranila iz omenjenega lokala. Policisti so v nadaljnjem postopku obema kršiteljema zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru in kršitve določil Zakona o zasebnem varovanju izrekli globo z izdajo plačilnega naloga.

Nepridiprav poškodoval prednje gume osebnega vozila

Včeraj popoldne je bila policija obveščena o poškodovanju osebnega vozila v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pred kratkim pristopil do parkiranega osebnega avtomobila znamke Kia z italijanskimi registrskimi številkami in z neznanim ostrim predmetom poškodoval obe prednji pnevmatiki, zaradi česar je bilo vozilo v nevoznem stanju. Po dejanju je storilec odšel neznano kam.

Na Ajdovskem iz prometa izločili voznika avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola

Včeraj v nočnem času so policisti v okolici Ajdovščine imeli v postopku 36-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa z alkotestom je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so omenjenemu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Prometna nesreča zaradi nepravilnega premika z vozilom

Včeraj popoldne so policisti obravnavali prometno nesrečo na parkirišču pred enim od stanovanjskih blokov v Novi Gorici, kjer je neznani voznik pri nepravilnem premiku z osebnim avtomobilom znamke Audi poškodoval drugo osebno vozilo znamke Seat. Policisti so kasneje na podlagi zbranih obvestil izsledili povzročitelja prometne nesreče, ki je zaradi nepravilne premika z vozilom trčil v vozilo prijavitelja. Policisti so 32-letnemu vozniku – povzročitelju prometne nesreče – zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Tatvina registrskih tablic

Včeraj dopoldne so policisti obravnavali tatvino registrskih tablic osebnega vozila v Vipavi. Neznani storilec je pred kratkim s parkiranega avtomobila znamke Toyota pred enim izmed stanovanjskih blokov ukradel obe registrski tablici in ju odnesel neznano kam. S tem dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 60 evrov. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo ajdovski policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

Deli novico: