NAJVIŠJA LOČITVENA ODPRAVNINA VSEH ČASOV: Bivši bo nakazal 38 milijard dolarjev

Svet

Najbogatejši Zemljan Jeff Bezos, sicer izvršni direktor in ustaovitelj Amazona, je pristal na to, da svoji nekdanji ženi MacKenzie izplača ločitveno odpravnino v višini 38 milijard dolarjev, s čimer bo njegova bivša postala tretja najbogatejša Zemljanka. To je hkrati tudi daleč najvišja ločitvena odpravnina vseh časov, poročajo mediji.

Jeff in MacKenzie Bezos

Tudi po poravnavi bo Bezos ostal najbogatejši človek na svetu z ocenjeno neto vrednostjo 118 milijard dolarjev. Kot del poravnave bo MacKenzie dobila 25 odstotkov njunih skupnih delnic Amazona, kar bi ji moralo dati 4-odstotni delež v podjetju, ki bo znašal približno 38 milijard dolarjev.

Pričakuje se, da bo do poravnave nekdanji ženi prišlo ta teden na podlagi 90-dnevnega časovnega okvirja, navedenega v finančnem razkritju, vloženem v aprilu, pišejo mediji.

Par je razglasil razvezo januarja po 25 letih zakona, skupaj pa imata štiri otroke.

MacKenzie se je sicer že pridružila pobudi drugega in tretjega najbogatejšega človeka na svetu, Billa Gatesa in Warrena Buffetta, po kateri najbogatejši donirajo najmanj polovico bogastva dobrodelnim organizacijam. Njen bivši mož Jeff se tej pobudi ni pridružil.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija