NAJOBSEŽNEJŠA ISKALNA AKCIJA NA PRIMORSKEM: Šesti dan pogrešan mladi Britanec (FOTO)

Kronika

Na Bovškem se šesti dan zapored nadaljuje iskalna akcija za pogrešanim 23-letnim britanskim državljanom. V akciji sodeluje tudi večje število policistov gorske policijske enote iz treh policijskih uprav, pripadniki specialne enote policije s potapljači in bovški gasilci. Območje pregledujejo tudi s pomočjo drona.

Iskalna akcija, ki jo vodi bovška policijska postaja, je bila včeraj zvečer prekinjena. Danes zjutraj ob 8. uri pa so se reševalci ponovno podali na območje, kjer je izginil 23-letni Britanec.

Na terenu je več deset policistov novogoriške policijske uprave ter pripadniki gorske policijske enote iz Nove Gorice, Ljubljane in Kranja. Na kraju so policisti specialne enote potapljači in člani PGD Bovec. Območje pregledujejo tudi s pomočjo drona.

V Bovcu so še vedno prijatelji pogrešanega Britanca in njegova družina.

Po doslej zbranih podatkih sta bila britanska državljana, stara 23 in 27 let, v četrtek na južni strani trdnjave Kluže. Mlajšemu je v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon, zaradi prepadnosti in strmega terena pa ni uspel priti do desnega brega reke, kjer bi izgubljeni telefon lahko bil. Oba sta se zato s kombijem odpeljala po regionalni cesti približno pol kilometra naprej od trdnjave v smeri Loga pod Mangartom in parkirala. 23-letnik je šel ob približno 17.45 iskat telefon ob levem bregu reke, kmalu zatem pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija