23-LETNEGA BRITANCA IŠČEJO ŽE ČETRTI DAN: Policistom so se pridružili gorski reševalci in gasilci (FOTO)

Kronika

Policija, gasilci in gorski reševalci danes na območju trdnjave Kluže in bližnje okolice nadaljujejo iskanje 23-letnega britanskega državljana, doslej ga še niso našli, so sporočili iz policije. Britanec je pogrešan od četrtka, ko je odšel k strugi Koritnice iskat mobilni telefon.

Iskalna akcija za 23-letnim Britancem v soteski deroče Koritnice se nadaljuje.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica, iskalna akcija, ki jo vodi Policijska postaja Bovec, na območju trdnjave Kluže in bližnje okolice, v soteski reke Koritnice, poteka že četrti dan zapored, pogrešanega pa še niso našli.

Bovškim policistom in policistom gorske policijske enote so se tudi tokrat pridružili gorski reševalci in gasilci iz Bovca ter predstavniki tamkajšnje civilne zaščite. V prejšnjih dneh so območje pregledovali tudi z dronom. Območje iskanja so si v soboto in danes ogledali tudi ožji sorodniki pogrešanega. Policija jim je predstavila izvedene in načrtovane aktivnosti pri iskanju.

Policija vse, ki bi karkoli vedeli o njegovem izginotju, ponovno prosi, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo oziroma pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200

Po doslej zbranih podatkih sta bila britanska državljana, stara 23 in 27 let, v četrtek na južni strani trdnjave Kluže. Mlajšemu je v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon, zaradi prepadnosti in strmega terena pa ni uspel priti do desnega brega reke, kjer bi izgubljeni telefon lahko bil. Oba sta se zato s kombijem odpeljala po regionalni cesti približno pol kilometra naprej od trdnjave v smeri Loga pod Mangartom in parkirala. 23-letnik je šel ob približno 17.45 iskat telefon ob levem bregu reke, kmalu zatem pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Teren na tem območju je zelo strm in nevaren, zaradi obilnih padavin v zadnjem času pa je vodostaj Koritnice povišan.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  02 .06. 2019 ob  20: 42
Moraš pa bit res kronsko trčen ali pa zadet, da računaš, da je telefon preživel padec po skalah in deročo reko. Več ali manj je očitno, da iščejo truplo, upam samo, da ne bo še kakšno zraven, to bi šele bila tragedija.