ISKALNA AKCIJA NA PRIMORSKEM ZA 23-LETNIKOM: Na nevarnem terenu iskal telefon in izginil

Kronika

Ste ga morda videli?

Novogoriški policisti so bili včeraj nekaj čez 19. uro obveščeni o pogrešani osebi na območju trdnjave Kluže na Bovškem. Po prvih zbranih podatkih sta se dva britanska državljana, stara 23 in 27 let, v popoldanskih urah nahajala na južni strani trdnjave. 23-letnemu Britancu je v globel oz. v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon. Zaradi prepadnosti terena ni uspel priti navzdol do desnega brega reke, kjer bi se lahko nahajal izgubljeni telefon. Zato sta se oba s kombijem odpeljala po regionalni cesti približno pol kilometra naprej od trdnjave Kluže v smeri Loga pod Mangartom. Tam sta na makadamskem parkirišču parkirala vozilo, 23-letni Britanec pa se je okoli 17.45 odpravil iskat izgubljeni predmet ob levem bregu reke Koritnice. Teren na tem območju je zelo strm in nevaren, zaradi nedavne obilice padavin pa je povišan vodostaj deroče reke.

Bovški policisti so takoj po prejetju prijave začeli z aktivnostmi na tamkajšnjem območju, vendar pogrešanega britanskega državljana niso našli. Pri iskanju 23-letnika so se jim pridružili tudi gorski reševalci GRS iz Bovca in znanci pogrešanega. Iskalna akcija je bila v večernih urah prekinjena in se bo ponovno nadaljevala danes.

Vse, ki bi pogrešanega opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, policisti prosijo, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo oziroma pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija