TRUMPOVO PRIZNANJE: Zaveda se, da mu je do zmage pomagala Rusija

Svet

Ameriški predsednik Donald Trump je zjutraj sprožil ofenzivo proti nekdanjemu posebnemu tožilcu za preiskavo ruskega vpletanja v ameriške volitve 2016 Robertu Muellerju. Pri tem je priznal, da se zaveda, da mu je Rusija pomagala do zmage na predsedniških volitvah leta 2016.

"Rusija, Rusija, Rusija. To je vse, kar ste slišali na začetku tega lova na čarovnice. In Rusija je sedaj izginila, ker nisem imel nič s tem, da mi je Rusija pomagala do izvolitve. Bil je zločin, ki ni obstajal. In sedaj demokrati in njihovi partnerji lažni mediji pravijo, da se je boril proti izmišljenemu zločinu, ki ni obstajal, tej grozljivi lažni obtožbi, in se ne bi smel boriti, moral bi sedeti in trpeti. Je to oviranje pravosodja? Ne. Mueller tudi ni našel oviranja pravosodja. Predsedniško nadlegovanje!," je zjutraj po krajevnem času tvitnil Trump.

Trump je tvital in tudi osebno razlagal, da je bil Mueller pred leti pri njem, da dobi položaj direktorja FBI in je na sestanku zahteval nazaj 15.000 dolarjev pologa za članstvo v enem od Trumpovih klubov za golf, iz katerega se je izpisal zaradi selitve. Denarja ni dobil niti po sedmih letih in Trump je izrazil prepričanje, da je to razlog za lov na čarovnice, kot imenuje preiskavo ruskega vpletanja v volitve na njegovi strani.

Vdori ruskih hekerjev v demokratske računalnike in objava nerodnih informacij o Hillary Clinton in vodstvu demokratske stranke na Wikileaksu ter kampanja dezinformacij po družabnih medijih so dejstvo, ki ga sprejemajo tudi Trumpovi republikanski zavezniki v kongresu. Trump je po treh letih to sedaj nehote priznal na Twitterju, čeprav je potem v izjavi novinarjem povedal, da se Rusija ni vpletala v volitve in hkrati tudi, da si je želela volilne zmage Hillary Clinton.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija