NA IDRIJSKEM ZASEGLI PRAVLJIČNO ŠTEVILO RASTLIN KONOPLJE: Kar dvakrat v istem dnevu (FOTO)

Kronika

Idrijski policisti so pretekli petek v enem od naselij v občini Idrija obravnavali dve kršitvi s področja prepovedanih drog in zasegli več sadik rastlin, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Policisti so v prvem obravnavanem primeru pri moškem našli in zasegli sedem rastlin v velikosti približno 2,5 metra, za katere obstaja sum, da gre za konopljo. Zasežene rastline bodo poslali v nadaljnjo analizo.

Tudi v drugem obravnavanem primeru so našli in zasegli sedem sadik rastline, za katere so policisti posumili, da gre za konopljo. O najdbi in zasegu omenjenih sadik rastlin je policija obvestila tudi Državno tožilstvo v Novi Gorici, zasežene rastline pa bodo poslali v nadaljnjo analizo. Proizvodnje prepovedane droge je v tem primeru osumljena ženska.

V obeh primerih bo po znanih rezultatih analize – če bo ta potrdila, da gre za prepovedano drogo – sprožili prekrškovni postopek zaradi kršitve določil 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ratman |  30 .08. 2022 ob  08: 02
Če se bo na analizi izkazalo da ne gre za prepovedano drogo, bodo porezane rastline posadili nazaj. In to vseh 7.
ManofSteel |  29 .08. 2022 ob  10: 29
7 sadik so našli pri dveh revčkih, ki sta ziher gojila za osebno rabo, mislim halo. Na drugi strani v Livadah v Izoli pri rdečih zdilajo 2x toliko v enem dnevu...policije od nikoder. V starem mestnem jedru nad Koralom padajo zavojčki skozi okno...policije od nikoder. Zraven PP Izola v bloku kjer je mesnica spodaj dečko je prevzel biznis od svojega pokojnega fotra (dilanje horsa) in to delajo že od pamtiveka...kje je policijajQuery112307350686680476997_1661760903887???
Prč |  29 .08. 2022 ob  09: 44
Ma bravo, super uspešna zaplemba, čestitam.