NA CESTI IZ BORŠTA ZAPELJAL V PREPAD: Motorist ni imel veljavne vozniške

Kronika

Danes ob 7.42 so bili koprski policisti obveščeni, da je motorist na cesti iz Boršta proti Marezigam zapeljal v prepad. Policisti so ugotovili, da gre za 40-letnega voznika z okolice Kopra. Zaradi poškodb mu na kraju niso odredili preizkusa alkoholiziranosti, ugotovili pa so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog. Odpeljan je bil v izolsko bolnišnico.

Nekaj čez polnoč so pri Kozini ustavili osebni avto, ki ga je vozil 17-letnik brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, fantu pa sledi obdolžilni predlog.

V Šalari so imeli policisti postopek z voznikom motornega kolesa iz Krkavč, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Globi za nedostojno vedenje

Včeraj ob 14.30 so policisti v Hrastovljah ustavili osebni avto. V postopku so ugotovili, da nameščene registrske tablice ne pripadajo vozilu, voznik pa nima vozniškega dovoljenja. Zatem se je policistom najprej pričel upirati in se nedostojno vesti 43-letni voznik, nato pa še njegova 18-letna sopotnica. Ko so ju obvladali, so ju privedli v uradne prostore, kjer so bili opravljeni razgovori. Vozniku so izdali plačilni nalog in obdolžilni predlog, njegovi sopotnici pa plačilni nalog.

Ob 17.40 je 14-letnik z mopedom peljal proti igrišču v Dekanih in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v osebni avto, ki ga je pravilno vozila 80-letna domačinka. Sledi obdolžilni predlog zoper otroka oz. zakonitega skrbnika. Pri padcu se je mopedist lažje poškodoval.

Zvečer so v Kopru 40-letnemu državljanu Italije zasegli alu zavitek z belo prašnato snovjo, ki bo poslana v analizo. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu zasegli tudi osebni avto. Sledi obdolžilni predlog.

Policisti obravnavali več kraj

V Portorožu je nekdo iz trgovine ukradel več parfumom, v skupni vrednosti preko 400 evrov. Ponoči so vlomili v prostore gostilne v Spodnjih Škofijah in iz sefa ukradli gotovino. Lastnik je skupaj oškodovan za približno 2000 evrov, v Ankaranu pa je nekdo vlomil v apartma in državljanu Slovaške ukradel 300 evrov gotovine. V Strunjanu je nekdo na plaži ukradel nahrbtnik, v katerem je imel oškodovanec iz Ljubljane denarnico z vsemi dokumenti.

Policisti PU Koper so v preteklih 24 urah, do danes do 6. ure, obravnavali skupaj 15 tujcev zaradi nedovoljenega prehoda zunanje meje. Policijska postaja Koper ima v obravnavi devet tujcev, PP za izravnalne ukrepe Koper štiri ter PP Ilirska Bistrica dve. Tujci bodo vrnjeni hrvaški policiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija