'MOSTOVI NAMESTO OGRAJ': Okrogla miza o priseljevanju in vključevanju priseljenk in priseljencev

Koper

Znanstveno-raziskovalno središče (ZRS) Koper v sodelovanju z Gledališčem Koper vabi na drugi dogodek cikla SPOZNAJ – SProščeni POgovori o ZNAnosti 'Mostovi namesto ograj: Okrogla miza o priseljevanju in vključevanju priseljenk in priseljencev', ki bo potekala v četrtek, 25. aprila, ob 18. uri v Gledališču Koper.

Sproščen pogovor bodo s svojo navzočnostjo obogatili: Anica Mikuš Kos, dr. med., otroška psihiatrinja in predsednica Slovenske filantropije, dr. Emilija Stojmenova Duh, ministrica za digitalno preobrazbo, Goran Lukić, soustanovitelj in vodja Delavske svetovalnice in dr. Mateja Sedmak, predstojnica Inštituta za družboslovne študije ZRS Koper.

Slovenija se, sorodno kot druge evropske države, sooča z migracijami, ki se bodo v prihajajočih desetletjih, zaradi ekonomskih razlogov, globalnih neenakosti, podnebnih posledic, vojnih konfliktov ter drugih vzrokov, intenzivno povečevale. Sočasno se, zaradi staranja prebivalstva in upadanja rodnosti, soočamo z izrazitim porastom potrebe po priseljeni delovni sili. Ne glede na vzroke priseljevanja mora slovenska država s ciljem doseganja prijetnega sobivanja in družbene povezanosti vzpostaviti učinkovit sistem vključevanja priseljenk in priseljencev. Z zanimivimi gosti okrogle mize bodo razpravljali o izzivih priseljevanja in vključevanja priseljenk in priseljencev v slovensko družbo.

Lepo vabljeni na okroglo mizo, ki jo naš inštitut organizira v sodelovanju z Gledališče Koper Teatro Capodistria. Na...

Objavil/a Inštitut za družboslovne študije ZRS Koper dne Nedelja, 14. april 2024

Zaradi lažje organizacije vas naprošajo, da svojo udeležbo potrdite TUKAJ.