Moškega zalotili pri tatvini prehrambnih izdelkov

Goriška

Minulih 24 ur je na Goriškem minilo brez večjih incidentov. V oči bode le pretresljiv primer poizkusa kraje prehrambenih izdelkov v enem izmed novogoriških nakupovalnih središč. Moškega, ki ga je življenjska stiska očitno pripeljala tako daleč, da je moral za svoj želodec poskrbeti s krajo, so opazili zaposleni v trgovini.

Včeraj dopoldne so zaposleni v eni izmed večjih trgovin v Novi Gorici pri tatvini več prehrambnih izdelkov zalotili 34–letnega moškega. Na podlagi predloga za pregon tega kaznivega dejanja s strani oškodovanca bodo novogoriški policisti v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo.

Vstopil v stanovanje in ukradel zlatnino

Policija je včeraj obravnavala tatvino v stanovanju v enem od novogoriških blokov. Neznani storilec je pred kratkim vstopil v eno od stanovanj in pregledal notranje prostore ter si protipravno prisvojil škatlico z zlatim nakitom in po storjenem kaznivem dejanju odšel neznano kam. Storilec je s tem protipravnim ravnanjem oškodovanki povzročil za približno 600 evrov materialne škode. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo.  

Zagorelo leseno ostrešje večnamenskega objekta v Ložicah

Policijo je včeraj dopoldne Regijski center obveščanje obvestil o požaru strehe gostinskega objekta v kraju Ložice (Občina Kanal ob Soči). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v požaru zagorel lesen nadstrešek objekta, skozi katerega je bil speljan dimnik. Požar so nato pogasili gasilci iz PGD Kanal, JZ GRD GE Nova Gorica in PGD Avče. Po sedanjih ugotovitvah je v požaru nastala minimalna škoda. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo s poročilom obvestili pristojno novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Preglasna glasba motila sosede pri nočnem počitku

Danes v nočnem času so policisti v Novi Gorici obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih, kjer je sosede pri nočnem počitku motila preglasna glasba iz drugega stanovanja v stanovanjskem bloku. Policisti so 26-letnemu moškemu zaradi hrupa izrekli opozorilo.